Brandweer Bathmen eert 100 jaar dienstverband!

BATHMEN – Op zaterdagavond 1 december was het feest bij de Brandweer Bathmen. Maar liefst vier jubilea waren er te vieren!Bertjan Slaghekke (12,5 jaar), Erik Brilman (25 jaar), Geert Pakkert (25 jaar) en Herman Flierman (35 jaar) waren de jubilarissen deze avond. De heren waren samen ten tijde van het feest maar liefst 100 jaar bij de brandweer.

Bertjan Slaghekke werd als eerste geëerd. Bertjan is naast manschap ook als chauffeur bij de brandweer betrokken. Naast zijn goede inzet voegt Bertjan ook specifieke kennis van landbouwvoertuigen toe aan het korps.

Erik Brilman is naast manschap ook het gezicht van de brandweer in Bathmen. Hij vervult daarmee de functie van Dorpsbrandwacht en dat doet hij met verve! Hij leidt regelmatig groepen rond in de kazerne, maar organiseert ook dagen voor het controleren van brandblussers en hij biedt de mogelijkheid om via hem rook- of CO-melder aan te schaffen. Geert Pakkert is naast manschap ook als bevelvoerder actief. Naast zijn functie in Bathmen is hij in het dagelijks leven werkzaam bij de brandweer in Deventer. Daar is hij ook onderdeel van de vrijwillige brandweer Deventer. Geert heeft dankzij zijn eerdere werkervaring veel kennis van elektra en is daarmee een uitstekende toevoeging aan het korps.

Herman Flierman is op zijn 19e al in dienst gekomen en hiermee al meer dan 35 jaar betrokken bij het korps. Herman is naast manschap ook chauffeur en bevelvoerder en is daarom heel breed inzetbaar. Zijn ervaring en kritische blik zijn onmisbaar binnen het korps en hij is daarmee ook een goede mentor voor de jongere leden.