Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Brandweer IJsselland,

Post Bathmen

Wist u dat:

– tijdens de brandbluscontroledagen in Bathmen meer dan 70 blussers gecontroleerd zijn?

– wanneer u er voor zorgt dat de hulpdiensten uw huisnummer aan de openbare weg goed kunnen waarnemen, dit levens kan redden?

– dat 1 op de 75 woningen in Nederland jaarlijks te maken heeft met schade die door een grote of een kleine brand is ontstaan?

-dat de Brandweer Bathmen u al sinds 1873 officieel van dienst is?

– dat je een vlam in de pan niet met een blusdeken en zeker niet met water moet blussen?

– je een vlam in de pan het beste bestrijden kunt door middel van het deksel erop te plaatsen?U kunt hiervoor ook een geschikte blusser gebruiken: F blusser, CO blusser, schuim blusser.

– u binnenshuis ook wel poederblussers mag en kunt gebruiken, maar dat deze behoorlijk veel nevenschade veroorzaken?

 

Even voorstellen:

Mark van der Kloet

Mark is lid sinds 2013, chauffeur/pompbediende, hoofdbrandwacht. De 39 jarige Mark is door de week werkzaam op het militaire magazijnencomplex aan de Kiekenbeltsweg in Lettele. Door de gunstige ligging t.o.v. de kazerne is Mark voor overdag een snelle gast om de eerste uitruk te bemannen. Door zijn werk heeft hij veel kennis van gevaarlijke stoffen; ook zijn kennis van het complex is een onmisbare schakel in het korps.

 

Bertjan Slaghekke

Hoofdbrandwacht, chauffeur/pompbediende, meetploeg, lid sinds 2005. De 46 jarige Bertjan runt samen met zijn vrouw Erika een loonbedrijf aan de Apenhuizerweg. (Loonbedrijf Tuller.) Bij diverse uitrukken in het verleden is het gebruik van Bertjans machines al diverse keren onmisbaar gebleken. Overdag is Bertjan door zijn werkzaamheden vaak in de buurt, zodoende een belangrijke speler voor de eerste uitruk.

 

Mocht u nog vragen hebben na het lezen van dit artikel, brandveiligheid of andere zaken, stel ze gerust! Erik Brilman 06-23784700 / dorpsbrandwachtbathmen@gmail.com/ facebookpagina: brandweer Bathmen.