Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Brandweer IJsselland

Post Bathmen

V.l.n.r.: Rudi Veldwachter, Gerrit Stegink en Jaap Borren.

BATHMEN – Op vrijdag 10 januari is op officiële wijze een drietal collega’s van Bathmense korps door burgemeester König in het zonnetje gezet.– Gerrit Stegink heeft afgelopen jaar de mijlpaal van 25 jaar dienstverband bereikt. In deze periode heeft Gerrit 9 jaar de functie als postcommandant bekleed. Gerrit is door de week werkzaam bij tegenover gelegen Firma Veldwachter, dus heel vaak in de buurt aanwezig bij een oproep. Door zijn technische achtergrond is hij altijd meedenkend bij technische hulpverlening. Op dit moment is Gerrit bevelvoerder van één der ploegen.

– Ook Jaap Borren heeft afgelopen jaar deze mijlpaal bereikt. Jaap heeft in 2018 de taak als postcommandant van Gerrit Stegink overgenomen; onder zijn leiding wordt het korps nu aangestuurd. Jaap die deze week ook zijn 50e verjaardag vierde, is door de week werkzaam bij Defensie op het magazijnencomplex aan de Kieftenbeldsweg. Hierdoor is hij zeer kundig en heeft hij veel kennis van gevaarlijke stoffen; van zijn specialistische kennis maakt het korps natuurlijk graag gebruik. Tevens is Jaap al jaren bevelvoerder en chauffeur.

– Rudi Veldwachter heeft afgelopen jaar zelfs de magische grens van 40 dienstjaren bereikt. “Ik durf dan ook wel te stellen, dat hij van ons allen voor ons korps de meeste uitrukken op naam heeft staan”, aldus Erik Brilman. Als 19 jarige is Rudi al begonnen bij het vrijwillige brandweerkorps. Doordat Rudi op een steenworp afstand van de kazerne woont, werd meestal de eerste uitruk bestuurd door chauffeur Veldwachter. De jarenlange ervaring en technische achtergrond komen bij het brandweerwerk erg goed van pas. Rudi heeft tevens besloten na een periode van 40 jaar een punt te zetten achter zijn carrière.

– Henk Blankena heeft na 28 jaar hard werken bij brandweer Bathmen ook besloten om te -stoppen, de inmiddels 56 jarige Loodenaar maakt daarmee plaats voor nieuwe leden. Henk runt aan de Bettinkdijk een rundveehouderij. Hij is door zijn agrarische kennis en achtergrond in zijn loopbaan bij de meeste veereddingen wel betrokken geweest. Henk is tevens jarenlang bevelvoerder geweest. Henk zal samen met Rudi binnenkort op gepaste wijze afscheid nemen van het korps.

Erik: “Wij zullen de inzet van zowel Henk als Rudi zeker gaan missen in ons korps. Heren bedankt voor al jullie inzet!! Tevens alle jubilarissen van harte gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal.”

Wist u dat:

– Brandweer Bathmen 77x is uitgerukt in 2019?

– de vrijwillige brandweerman of -vrouw gemiddeld meer dan 100 uur per jaar oefent?

– de brandweer 24/7 voor u klaar staat?

– u ook voor brandweeradvies bij Brandweer Bathmen terecht kunt?

– Brandweer Bathmen voorlichting en  rondleidingen kan verzorgen? Vraag gerust, men staat u graag te woord.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, over brandveiligheid of andere zaken, stel ze gerust!

Erik Brilman 06-23784700 / dorpsbrandwachtbathmen@gmail.com