Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Brandweer IJsselland,

Post Bathmen:

de vakantie periode

BATHMEN – De vakantie periode breekt aan, onderling worden in het korps de agenda’s naast elkaar gelegd;er moet immers gezorgd worden voor continue een volledige uitrukploeg, 24 uur per dag, 7 dagen in de week! Dat betekent at sommige leden van het korps het werkpatroon er op moeten aanpassen om beschikbaar te zijn voor de uitruk. Onderling wordt druk heen en weer geappt in de speciale WhatsApp groep, zodat iedereen weet wie en wanneer er een dienst heeft overgezet.Voor de meeste mensen betekent vakantie erop uit gaan en de zorgen aan de kant zetten. De kampeerspullen worden op volledigheid gecheckt. De campers, caravans of vouwwagens worden nagekeken. Daarbij spelen de toestand van de banden, gasflessen, gasslangen, oplooprem, verlichting voor de veiligheid een belangrijke rol.

 

Wist u dat:

– geadviseerd wordt om de banden van caravans enz. eens in de 6 jaar te vernieuwen?

– geadviseerd wordt dat eens in de twee jaar de gasslangen van de gasflessen te vervangen? De drukregelaars daarentegen eens in de vijf jaar!

– wettelijk de kogeldruk op de trekhaak van de auto met een caravan minimaal 1% moet bedragen van het totale gewicht van de caravan? (Het advies is tussen de 5 en de 7 % aan te houden).

– dit eenvoudig te controleren is door simpel een personenweegschaal onder het steunwiel te leggen? Door wat bagage naar voren of naar achteren in de caravan te verplaatsen is de kogeldruk gemakkelijk aan te passen.

 

Even voorstellen: Herwin Dikkeboer

Brandweer IJsselland- Herwin Dikkeboer

De 44 jarige hoofdbrandwacht is lid van het korps sinds 2000. In het dagelijks leven werkt Herwin in de bouw als allround timmerman. De bouwkundige ervaringen die Herwin heeft, is tijdens de uitrukken menigmaal goed van pas gekomen!

 

Geert Pakkert

Brandweer IJsselland- Geert Pakkert

51 jaar, lid sinds 1992, brandmeester, bevelvoerder, chauffeur/pompbediende, oefenleider, jaaroverzicht en archief organisator.

Hij is werkzaam als adviseur risicobeheersing / ploegleider dagdienst bij Brandweer IJsselland post Deventer. Voorheen is Geert werkzaam geweest als elektromonteur. Wanneer in de kazerne op het gebied van elektriciteit iets geregeld moet worden, is dit erg handig! Ook wordt er via Geert met brandweer Deventer veel gecommuniceerd.

 

Mocht u nog vragen hebben over brandveiligheid of andere zaken, stel ze gerust! Erik Brilman 06-23784700 / dorpsbrandwachtbathmen@gmail.com/ facebookpagina: brandweer Bathmen.