Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Brandweer Post Bathmen

Een Flash over bij het Troned oefencentrum in Enschede

Een Flash over bij het Troned oefencentrum in Enschede

Komende maand staan de oefeningen bij de brandweer in het teken van de voorbereiding op de oefening op het voormalige F 16 luchtmachtbasis, het oefencentrum Troned in Enschede. Jaarlijks worden wij getraind op hoge temperaturen (600 graden) en extreme situaties. Flash over en de Back draft komen aan de orde. Geleerd wordt, wat je dan juist wel en juist niet moet doen. Komende maand worden enkele filmpjes hiervan op de FB pagina Brandweer Bathmen getoond.

Even voorstellen:

Jaap Borren:

Hoofdbrandwacht, bevelvoerder, chauffeur, meetploeg, voorzitter personeelsvereniging.

Lid sinds 2002, doordat de 46 jarige Jaap door de weeks werkzaam is op het militaire magazijnencomplex aan de Kiekenbeltsweg in Bathmen, is Jaap daar ter plaatse de navigator en deskundige op dit risicovolle object. Mede hierdoor veel kennis van zaken op gebied van gevaarlijke stoffen en veiligheid.

 

Bertus Kleinen Traast:

Hoofdbrandwacht, jarenlang de functie van voorzitter/secretaris van de personeelsvereniging ingevuld  In het dagelijks leven melkveehouder, wonend op een steenworp afstand van de kazerne.

Deze week wordt het voor de 54 jarige Bertus het 35e jaar dat hij deel uit maakt van het korps, tevens bereikt hij de leeftijd van 55 jaar. Hij heeft besloten om eind deze maand een punt te zetten achter zijn carrière als brandweerman

 

Wist u dat:

– Wasdrogers brandoorzaak nummer 1 in huis zijn; de filters op tijd schoonmaken, kan hierbij het risico op brand sterk reduceren!

– Aardlekschakelaars officieel 1x per maand op de werking gecontroleerd moeten worden, (testknop indrukken). Het komt veelvuldig voor, dat na het verstrijken van de jaren, de aardlekschakelaars niet meer functioneren!

– Dat er in de gasslang van het fornuis in de keuken scheurtjes kunnen ontstaan! Een gaslekkage kan voor grote verrassingen zorgen!

– Brandweer Bathmen de zorg heeft over een gebied van: Bathmen, Lettele, Okkenbroek en een gedeelte van Deventer en Gorssel (+/- 7000 ha, +/- 8000 inwoners)

Heeft u nog vragen over brandveiligheid of andere zaken, stel ze gerust!

Erik Brilman, tel. 06-23784700 / dorpsbrandwachtbathmen@gmail.com