Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De Brinker Tuinen uit Bathmen geeft gratis schetsadviezen

Een makkelijke tuin met alles erop en eraan

BATHMEN – Bij een gesprek over een nieuwe tuin of tuinverandering lijkt iedereen hetzelfde te willen. ‘Het moet vooral een makkelijke tuin worden met het liefst daarin ook alle gewenste elementen’. Voor de creatieve hoveniers en ontwerpers van Dutch Quality Gardens, waartoe ook De Brinker Tuinen uit Bathmen behoort, is dat gelukkig nooit echt een probleem, ook al is er soms wel een flinke dosis creativiteit voor nodig.Niet elke situatie is immers hetzelfde. De oppervlakte en ligging verschillen vaak nogal en ook de sfeer van het huis. Het wensenpakket is soms ook tegenstrijdig: een tuin vol met bloemenborders zonder werk is bijvoorbeeld haast niet mogelijk en bomen willen helaas ook niet overal even gemakkelijk groeien. Als je dan ook het budget nog meeneemt, dan begrijp je dat elke tuin een verhaal op zichzelf is. Een uitdaging die De Brinker Tuinen en zijn 45 collega’s van Dutch Quality Gardens overigens graag aan gaan omdat zij het liefst zoveel mogelijk tuinbezitters ‘gelukkig’ zien in hun eigen tuinomgeving. Een tuin met het juiste tuingevoel zou niemand mogen missen, ook de tuiniers niet die er het liefst zo min mogelijk werk mee willen hebben.

Juist omdat er zoveel misgaat in de tuinwereld en heel veel tuinbezitters dezelfde fouten maken, organiseren de Dutch Quality Gardens hoveniers twee keer per jaar de tuinadviesdagen in De Tuinen van Appeltern. De tuinadviesdagen voor het voorjaar staan gepland op 11 en 12 maart. Starters, twijfelaars en alle andere tuinbezitters met ideeën kunnen dan in Appeltern terecht voor gratis schetsadvies. Een compleet tuinontwerp mag je in het uurtje met de ontwerper niet verwachten, maar al schetsend zet hij je wel al een heel eind op het goede spoor. Je hoort bovendien welke fouten je zeker niet moet maken en welke kant het qua uitstraling op zou kunnen gaan. Ook hebben de ontwerpers allerlei tips en trucs om standaard problemen, zoals een ondiepe tuin of inkijk van de buren, op te lossen. Soms is de ter plekke gemaakte schets trouwens al meer dan voldoende om de klus te kunnen gaan klaren.

Als je in aanmerking wilt komen voor een gratis schetsadvies van één van de Dutch Quality Gardens ontwerpers, kun je jezelf aanmelden op www.appeltern.nl

Het leuke van de schetsadviezen op 11 en 12 maart in De Tuinen van Appeltern is dat je tijdens die dagen gelijk ook heel veel tuinideeën in de praktijk kunt gaan zien. In het park zijn meer dan 200 tuinen aangelegd met steeds de nieuwste ideeën, planten en materialen.