Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Brokstukken Bouwen bij Braakhekke

Brokstukken Bouwen

Bathmen – De Stichting Openluchtspel Bathmen begonnen met de voorbereidingen van een nieuwe productie. Afgelopen week werd een tipje van de sluier opgelicht. In dit artikel volgt nog wat nadere informatie…of komen er juist meer vraagtekens?

De titel van het avondvullend stuk is “Brokstukken Bouwen” en de speellocatie is het gebied Café Braakhekke, pleintje voor het Cultuurhuus en bakker Nijkamp. De tribune komt min of meer op het schoolplein te staan.

Het stuk heeft dramatische en thrillerachtige ingrediënten maar ook zeker humor. Het speelt zich af in 1970. Nederland is dan 25 jaar bevrijd en er moet een optochtwagen worden gebouwd. Een plek waar de bouw kan plaatsvinden is gevonden, maar de eigenaar van het pand wil het huis misschien laten slopen. Dat levert veel brokstukken op. Naast het wagenbouw-gebeuren spelen in het stuk  nog meer en belangrijkere zaken die geworteld blijken in het verleden. Allemaal brokstukken. Maar wat ga je ermee doen? Wordt het leven een ruïne of pak je de brokstukken bij elkaar en ga je iets van het leven proberen te maken…….ga je met die Brokstukken Bouwen?

Op de foto staan twee shovels van de firma Tuller. Shovels kunnen brokstukken maken en brokstukken opruimen. Dat gaat gepaard met kabaal….maar wie zien we in de bak van die linker shovel staan? Zijn dat Arnold, Wim, Ernst, Gerti en Arjan van Bathmens meest bekende rockband? Moeten we in dit geval kabaal met een hoofdletter schrijven: Kabaal? Wat doen die heren bij het openluchtspel?

Dinie Jansen, voorzitter van de Stichting: “De band en onze stichting kennen elkaar al heel lang en tijdens de kermis van 2013 ontstond het idee om samen een keer wat te doen. Dat idee hebben we warm gehouden en het gaat uitmonden in een unieke samenwerking.”

De repetities zijn inmiddels begonnen. De première is 5 mei 2015.