Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Brook Duo Kerkentour komt naar Bathmen

BATHMEN – Op vrijdag 14 december komt het Brook Duo naar de kerk in Bathmen. Schrijver Gert-Jan Oplaat heeft een vierde verhaal geschreven met de titel “De Kas-Klokken Zwiegt”. Vorig jaar gaven zij maar liefst 23 shows in de verschillende kerken in de regio.Zij kijken enorm uit naar de aankomende decembermaand. Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan het verhaal, een nieuw decor een groot scherm met foto’s en bijpassende indrukwekkende filmbeelden. De voorstelling duurt een kleine twee uur, kent geen pauze en zal worden afgewisseld met liedjes in de streektaal en kerstliederen, die uiteraard meegezongen kunnen worden.

Zij nemen de aanwezigen mee naar het jaar 1953 waarin het leven van de Zeeuwse molenaarsfamilie Roelands en de Maarkelse boerenfamilie Heelkamp centraal staat. Klaas Roelands is smoorverliefd op de wulpse Maria. Ze heeft een ‘voorkind’ en wordt door de gemeenschap, onder leiding van de oudgereformeerde dominee Risseeuw, met de nek aangekeken. Tijdens de watersnoodramp van 1953 neemt dominee Risseeuw een kwalijk besluit… en Maria……….

De avond, georganiseerd door het BOL oecumenisch overleg, begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.00 uur. De koffie staat dan klaar.

Entreekaartjes (incl. kop koffie en consumptie na afloop) kosten € 10, – per stuk.

Voorverkoop start op 1 november 2018: in Bathmen bij Cultuurhuus Braakhekke; in Lettele bij Fa. Roesink en in Okkenbroek bij Ons Centrum.