Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Brook Duo Kerkentour

komt naar Bathmen

Bathmen – Op donderdag 15 december 2016 komt het Brook Duo naar de kerk in Bathmen.Schrijver Gert-Jan Oplaat heeft een nieuw verhaal geschreven met de titel ‘Storm op kas-oamd.’ Hij neemt u mee naar 1928 waarin het leven van de ‘blinde Teuntje’ centraal staat. Teuntje Dams is de zoon van een arme klompenmaker die op moet boksen tegen de grote herenboeren. Een van de zonen van de herenboeren is Harmen Groot Wilterdink, die de bijnaam ‘de Storm’ heeft vanwege zijn branie en arrogante gedrag. Hij vernedert arbeiders en dagloners en heeft het ’te hoge vuur ’t gat.’

De kilte van de grote boerenfamilie Groot Wilterdink staat pal tegenover de warmte van de kleine klompenmakers familie Dams. Teuntje prijst zich gelukkig, ondanks zijn blindheid. Hij krijgt bijles van bovenmeester Kees Lieftink en ook dominee Jaap Renkema helpt Teuntje graag en wil hem op kerstavond laten zingen in de kerk. Deze diepe wens van Teuntje komt niet uit, omdat een zoon van een dagloner achter in de kerk hoort volgens de herenboeren van de kerkenraad. Teuntjes wens gaat dan ook niet in vervulling… of toch wel?… als blijkt dat Teuntje eigenlijk… Vele stormen komen voorbij in dit verhaal, maar of ‘de Storm’ gaat liggen?

De avond, georganiseerd door het BOL oecumenisch overleg, begint om 20.00 uur.

De kerk is open vanaf 19.00 uur. De koffie staat dan klaar.

Entreekaartjes (incl. kop koffie en consumptie na afloop) kosten in de voorverkoop € 10,- en aan de zaal € 12,-. ( Vol is vol)

Voorverkoop start op 1 november 2016. Bathmen: Cultuurhuus Braakhekke; Lettele: Fa. Roesink en Okkenbroek: Ons Centrum.