Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

‘Buitengewoon’

Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN / OKKENBROEK – Het buitengewone staat centraal tijdens de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen in 2020. Zo daagt deze Week van Gebed christenen over de hele wereld uit om te streven naar meer dan het gewone.

Meer dan het gewone, waar moeten we dan aan denken, zult u misschien zeggen. In ieder geval aan waarden die in het leven van Jezus Christus centraal stonden en die zijn navolgers, met vallen en opstaan, steeds weer opnieuw in praktijk proberen te brengen. Waarden als verzoening, hoop, vertrouwen, kracht. Maar ook gastvrijheid en vrijgevigheid.

Geïnspireerd door een oud verhaal uit de Bijbel, waarin te lezen is hoe Paulus en zijn reisgenoten schipbreuk lijden op Malta, maar daar met buitengewone vriendelijkheid opgevangen worden, is het programma door de kerken op Malta samengesteld.

Dát vormt de basis voor ons en voor miljoenen anderen om stil te staan bij hoe wij vorm geven vandaag de dag aan die gastvrijheid en die vriendelijkheid, juist ook als mensen anders zijn dan wij.

Wellicht een opstap voor een meer saamhorig en vreugdevoller 2020? Wie weet! Meedoen aan de Week van Gebed kan op verschillende momenten:
– op zondag 19 januari om 10.00 uur in de oecumenische dienst in Lettele.

Of bij de drie vespers die beginnen om 19.00 uur:
– dinsdag 21 januari in Okkenbroek,
– woensdag 22 januari in Lettele,
– zaterdag 25 januari in Bathmen.

U bent ‘buitengewoon wel:kom’!