Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Cabaretduo Piepschuim komt Cultuurhuus Braakhekke op de kop zetten

Evert van de Weg.

BATHMEN – De groep Piepschuim trad al twee keer eerder in Bathmen op en oogstte toen veel succes. Genoeg reden om het duo Cor Burger en Robbert Koekoek op zaterdag 25 januari naar het Cultuurhuus te halen met hun nieuwe voorstelling ’Grote Woorden’. Zij zien zichzelf in de eerste plaats als cabaretiers, want ze zijn grappig, maar het zijn ook nog eens uitstekende musici. Cor Burger is de tekstschrijver, maar ook gitarist en zanger, terwijl Robbert Koekoek met passie de saxofoon bespeelt en een onvervalste clown in de show blijkt te zijn.Wat vinden de mannen zelf van hun nieuwe voorstelling?

Cor Burger: “Het gaat lekker, we spelen ook komend seizoen in toffe zalen in mooie theaters en steeds meer publiek weet ons te vinden. En we spelen ons beste programma tot nu toe.” Robbert vult aan: ,,Ja, Grote Woorden heeft een vorm die precies bij ons past.”

Wat is dan wel die vorm?

Robbert: ,,We hebben een mooie mix kunnen maken van muziek, een filosofisch verhaal, en fysiek theater. De voorstelling heeft een serieus thema, maar er zal toch veel gelachen worden.” Cor: “En alles haakt in elkaar: de muziek, de verhalen en het spel en ook de lach, alles hoort erin. ’Grote Woorden’ gaat over de macht van het gelogen woord. Over hoe het toch komt dat wij mensen zo weinig interesse hebben voor de waarheid, terwijl wij de enige soort hier op aarde zijn die in staat zijn om te liegen. Over die giftige combinatie gaat de voorstelling. Robbert: “En ondertussen is het óók gewoon een mooie voorstelling met veel humor: in de liedjes en de verhalen van Cor en in mijn spel.

Wat doet Piepschuim nou, muziek, verhalen, fysiek spel of humor?

Cor: “Dat is een goede vraag. Weet je, eigenlijk is dat een vraag die voor ons lastig is te beantwoorden. Wij maken gewoon dat wat we zelf mooi vinden en dat is dit geworden. Ik heb een drang om het publiek iets te vertellen over de tijd waarin we leven: engagement op een filosofische en dus fundamentelere manier. Maar ik vind het heerlijk om het publiek te laten lachen om een bizar lied. Robbert: “In de theaterboekjes staan we als kleinkunst, cabaret, of muziek. Dat klopt allemaal, volgens mij. We horen van het publiek vaak de vergelijking met Pieter Derks, Maarten van Roozendaal, Veldhuis en Kemper.’’

Waar zouden we jullie van moeten kennen, naast het eerdere optreden bij ons?

Robbert: ,,Nou, bijvoorbeeld van Oerol, daar spelen we al jaren. Van de Zwarte Cross, of van een van de andere festivals in Nederland. Misschien van Opium, met Cornald Maas. Of van eerdere optredens in theaters. ” Cor: Maar dit is wél ons beste optreden!”

Het optreden begint op 25 januari om 20.30 uur en in het kader van het Nationale Theaterweekend hanteert de groep een speciale toegangsprijs van € 17,50.

Meer info: www.cultuurhuusbraakhekke.nl