Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Carillonconcert: ‘We gaan weer beginnen!’

BATHMEN – Vrijdag 11 juni om 19.00 uur is er weer een carillonconcert in het kader van Juni-carillonmaand. Iedereen is van harte uitgenodigd om van dit gratis bijzondere concert te komen genieten op het Kerkplein van de Dorpskerk in Bathmen.

Stads- en dorpsbeiaardier Bauke Reitsma verzorgt samen met leerlingen van de Deventer fluitschool onder leiding van Nicole Schmaloer een prachtig concert. Op het Kerkplein wordt gespeeld op dwarsfluiten, trommel, keyboard en harp en vanuit de toren klinkt het carillon.

Veertien fluitisten, in de leeftijd van 14 tot 76 jaar beginnen met spelen van The March of the Brian Boru. Het carillon komt er later bij. De fluitisten halen als het ware het carillon op. Dan volgen vrolijke, rustige en grappige muziekstukken. De bezetting zal steeds een beetje anders zijn: alleen carillon, alleen dwarsfluiten (soms alle 14 en soms maar 4) en natuurlijk carillon en dwarsfluit samen. Daarnaast zal er bij enkele stukken een drummer meespelen. Tussendoor treedt een klein ensemble op: De Notenkrakertjes, bestaande uit 4 kinderen in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Zij spelen op fluit, keyboard en harp. Aan het concert doen beginners en gevorderden mee. Dit maakt het extra aantrekkelijk om ze te komen aanmoedigen.
Harry ter Horst: “Door Corona is samenspel lang niet mogelijk geweest. Daarom heeft iedereen er weer ontzettend veel zin in om samen te spelen.
Bauke zal het programma aanvullen met een aantal solostukken op het carillon.
Kom met velen om deze veelal jonge fluitisten een hart onder de riem te steken. Op het Kerkplein staan stoelen (coronaproof) en na afloop kunt u een drankje drinken.”

Het concert wordt u aangeboden door de Stichting Bathmense Beiaard. (www.bathmensebeiaard.nl)