Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Carnaval in Bathmen: kindercarnaval, biertapwedstrij-

den en Battummer van het Jaar

BATHMEN – Van zaterdag 25 februari t/m maandag 27 februari is het weekend van het carnaval. Traditiegetrouw is op ‘Rosenmontag’, maandag 27 februari de jaarlijkse biertapwedstrijden in residentie De Brink, georganiseerd door de Battumse Pompers.

De biertapwedstrijden zullen om 18.00 uur beginnen. Het is de bedoeling dat zes personen samen één team vormen. De tapper tapt drie verschillende biertjes (kleintje, fluitje en een vaasje) voor zijn teamgenoten. De jury beoordeelt niet alleen de biertjes maar ook de opkomst van het team, de snelheid van tappen en drinken en op originaliteit. Uiteindelijk worden er drie prijzen uitgereikt, het snelste en origineelste team en een algehele winnaar. Afgelopen jaar deden ruim 20 teams mee aan de wedstrijden en het team ‘Patatboeven’ van cafetaria De Brink werd uiteindelijk uitgeroepen als algehele winnaar. De originaliteitprijs ging naar team ‘De Peuken’ en het snelste team was het team ‘Café Wennes 1.’

Lijkt het jou en jouw team leuk om mee te doen? Geef je op aan de bar bij De Brink, één van de raadsleden of via de Facebookpagina van de Battumse Pompers.

 

Battummer van het jaar 2016

Uiteraard zal deze op avond om 21.00 uur ook bekend worden gemaakt wie de nieuwe Battummer van het Jaar wordt. Wie heeft zich zo hard ingezet voor de Bathmense gemeenschap dat hij/zij een eretitel verdient en wordt de opvolger van Ton Koot. Benieuwd wie dit jaar met de eer mag gaan strijken? Kom langs bij de residentie van de Battumse Pompers.

 

Zondag kindercarnaval

Zondag 26 februari staat in het teken van de jeugdige carnavalsvierder, het kindercarnaval. Een ballonnenclown, gratis schminken, gratis popcorn, een springkussen en nog veel meer. Ook komt Dave, bekend van De Scheg, de Brink vereren met een bezoek. Naast alles is er natuurlijk volop muziek voor de jeugdige bezoekers. De aanvang is 15.00 uur en de entree is gratis.V