Carnaval Bathmen: kindercarnaval, seniorencarnaval, biertapwedstrijden en wie wordt de 27ste Battummer van het jaar?

BATHMEN – Aankomend weekend is het carnaval. Dit feest wordt niet alleen in het zuiden gevierd, maar ook in Bathmen. Prins Harm de eerste (Harm Kleinen Traast), met aan zijn zijde Adjudant ‘Bonke’ (Melvin Markvoort) hebben samen met de Raad van Elf een fantastisch programma opgezet. Bathmen wordt omgetoverd tot het ‘Pompersgat’ en in de zaal van residentie café De Brink is het hele weekend één groot feest voor jong en oud.De Battumse Pompers vieren in Bathmen twee dagen carnaval, zondag 3 maart en maandag 4 maart en de andere dagen gaan ze gezellig op pad. Voor meer info, zie en like de Facebookpagina van de Battumse Pompers.

 

Zondag 3 maart

Kindercarnaval met ‘Meet en Greet De Prinsessen’

Zondagmiddag staat in het teken van de jeugdige carnavalsvierders en is al jaren een succes, het kindercarnaval. Ook dit jaar is er een ballonnenclown, gratis schminken, gratis popcorn en een springkussen. Dit jaar hebben de Battumse Pompers wat extra’s: een ‘Meet en Greet’ met de Magische Prinsessen uit Frozen, Anna en Elsa. De prinsessen hebben gehoord over de ijsbaanactiviteiten op de Brink door de Battumse Pompers en zijn daarom benieuwd naar het carnaval in Bathmen en willen graag met alle verklede kinderen op de foto. Daarnaast kiezen de prins en adjudant de best geklede jongen en het best geklede meisje en zij krijgen een toepasselijk cadeau. Ook muziek mag niet ontbreken, vele bekende kindernummers maar ook gezellige meezingers komen voorbij op deze gezellige kindermiddag. Dit zijn nog maar enkele succesfacetten die ook dit jaar weer bijdragen een spetterende en knotsgekke middag speciaal voor de kleine carnavalsvierders! Aanvang is 15.00 uur en de entree is gratis!

 

Maandag 4 maart

Seniorencarnaval in het Dijkhuis

De maandag behoeft eigenlijk al geen introductie meer. Eerst gaan de prins, adjudant en de Raad van Elf naar ’t Dijkhuis om daar samen met de bejaarden carnaval te vieren. Met ouderwetse carnavalsnummers en Hollandse medleys gaan de Battumse Pompers in polonaise met de inwoners van het Dijkhuis. Ook zal de ‘Battummer van het jaar 1998’, Jan Voortman, een voordracht doen.

 

Biertapwedstrijden

Vanaf 18.00 uur beginnen dan traditiegetrouw de jaarlijkse biertapwedstrijden bij residentie café De Brink. Wie tapt het mooiste, het snelste biertje en wie is het creatiefst en gaat er uiteindelijk met de geldprijzen naar huis. Een team bestaat uit één tapper en vier drinkers. Ruim 15 teams doen hier al aan mee en er is nog plek voor een aantal teams. Een deskundige jury zal de verschillende teams beoordelen. Daarnaast zal alles zorgvuldig worden gepresenteerd door oud raadslid Bennie van de Rosse.

 

Battummer van het jaar 2018: wie wordt de 27ste Battummer van het jaar?

Uiteraard zal deze op avond om 20.30 uur bekend worden gemaakt wie de nieuwe Battummer van het Jaar wordt. Wie heeft zich afgelopen jaar, en de jaren ervoor zo hard ingezet voor de Bathmense gemeenschap dat hij/zij een eretitel verdient en wordt de opvolger/opvolgster van Barend Breukink. Benieuwd wie dit jaar met de eer mag gaan strijken? Kom langs bij de Brink.

Zowel op de zondag als de maandag is de entree gratis bij residentie De Brink. Het is nog nooit zo gezellig geweest in Bathmen!

 

Sleuteloverdracht

Naast deze eigen activiteiten is er natuurlijk nog een belangrijke gebeurtenis: de sleuteloverdracht van Bathmen. Op zaterdagmiddag 2 maart zal Prins Harm de eerste met aan zijn zijde zijn adjudant en de Raad van Elf om 13.00 uur de sleutel van Bathmen in ontvangst nemen van waarnemend burgemeester König, om vervolgens op dinsdag 5 maart de sleutel weer in te leveren bij de burgemeester. Kortom, Prins Harm de eerste zal het hele weekend over het ‘Pompersgat’ waken wat natuurlijk een feestgarantie zal zijn. Was het elk weekend maar zo gezellig!