Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Carnaval Bathmen: kindercarnaval, seniorencarnaval, biertapwedstrijden en wie wordt de 28ste Battummer van het Jaar?

BATHMEN – Aankomend weekend is het carnaval. Dit feest wordt niet alleen in het zuiden gevierd, maar ook in Bathmen. Prins Jeroen de eerste (Jeroen Vukkink), met aan zijn zijde Adjudant ‘Huus in ‘t Veld’ (Thijs Huis in ‘t Veld) hebben samen met de Raad van Elf een fantastisch programma opgezet. Bathmen wordt omgetoverd tot het ‘Pompersgat’ en in de zaal van residentie café De Brink is het hele weekend één groot feest voor jong en oud.De Battumse Pompers vieren in Bathmen twee dagen carnaval, zondag 23 februari en maandag 24 februari en de andere dagen gaan ze gezellig op pad. Voor meer info, zie en like de Facebookpagina van de Battumse Pompers.

 

Zondag 23 februari: kindercarnaval met ‘Meet en Greet Paw Patrol’

Zondagmiddag staat in het teken van de jeugdige carnavalsvierder en is al jaren een succes, het kindercarnaval. Ook dit jaar is er een ballonnenclown, gratis schminken, gratis popcorn en een springkussen. Dit jaar hebben de Battumse Pompers weer wat extra’s, een Meet en Greet met de helden uit Paw Patrol, de beroemde tekenfilmserie van Nick Junior. Namens Paw Patrol zullen de honden Chase en Marshall aanwezig zijn. Chase is een Duitse herder die de politietaken binnen PAW Patrol uitvoert. Marshall is een Dalmatiër die de brandweertaken uitvoert, vaak met succes ondanks zijn klungeligheid. Ze willen graag met alle verklede kinderen op de foto. Daarnaast kiezen de prins en adjudant de best geklede jongen en het best geklede meisje; zij krijgen een leuke prijs. Ook muziek mag niet ontbreken, vele bekende kindernummers maar ook gezellige meezingers komen voorbij op deze gezellige kindermiddag. Dit zijn nog maar enkele succesfacetten die ook dit jaar bijdragen een spetterende en knotsgekke middag speciaal voor de kleine carnavalsvierders! Aanvang is 15.00 uur en de entree is gratis!

 

Maandag 24 februari: seniorencarnaval in ’t Dijkhuis

De maandag behoeft eigenlijk al geen introductie meer. Eerst gaan de prins, adjudant en de Raad van Elf naar ’t Dijkhuis om daar samen met de bejaarden carnaval te vieren. Met ouderwetse carnavalsnummers en Hollandse medleys gaan de Battumse Pompers in polonaise met de inwoners van het Dijkhuis. Het duo ‘The Old Friends’ zal net als vorig jaar voor gezellige muziek zorgen.

 

Biertapwedstrijden

Vanaf 18.00 uur beginnen dan traditiegetrouw de jaarlijkse biertapwedstrijden bij de residentie café De Brink. Wie tapt het mooiste, het snelste biertje en wie is het creatiefst en gaat er uiteindelijk met de geldprijzen naar huis. Een team bestaat uit één tapper en vier drinkers. Ruim 15 teams doen hier al aan mee en er is nog plek voor een aantal teams. Een deskundige jury zal de verschillende teams beoordelen. Daarnaast zal alles zorgvuldig worden gepresenteerd door oud raadslid Bennie van de Rosse.

 

Wijnen, wijnen, wijnen

Een opmerking die sinds het succes van Chateau Meiland niet meer is weg te denken in uitgaand Nederland. Al jaren is de vraag tijdens de biertapwedstrijden of een groep ook mee mag doen met wijn i.p.v. bier. Daarom gaan de Pompers dit jaar op verzoek van vele vrouwen een ware ‘wijnronde’ invoeren.

 

Battummer van het jaar 2020: wie wordt de 28ste Battummer van het Jaar?

Uiteraard zal deze op avond om 20.30 uur bekend worden gemaakt wie de nieuwe Battummer van het Jaar wordt. Wie heeft zich afgelopen jaar en de jaren ervoor zo hard ingezet voor de Bathmense gemeenschap dat hij/zij een eretitel verdient en wordt de opvolger/opvolgster van Hanneke Willemink. Benieuwd wie dit jaar met de eer mag gaan strijken? Kom langs bij de Brink.

Zowel op de zondag als de maandag is de entree gratis bij residentie De Brink. Het is nog nooit zo gezellig geweest in Bathmen!

 

Sleuteloverdracht

Naast deze eigen activiteiten is er natuurlijk nog een belangrijke gebeurtenis, de sleuteloverdracht van Bathmen. Op zaterdagmiddag 22 februari zal Prins Jeroen de Eerste met aan zijn zijde zijn adjudant en de Raad van Elf om 13.00 uur de sleutel van Bathmen in ontvangst nemen van ‘carnavals’wethouder Rorink, om vervolgens op dinsdag 25 februari de sleutel weer in te leveren. Kortom, Prins Jeroen de eerste zal het hele weekend over het ‘Pompersgat’ waken wat natuurlijk een feestgarantie zal zijn. Was het elk weekend maar zo gezellig!