Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Carnaval Bathmen: kindercarnaval, seniorencarnaval, biertapwedstrijden en

‘Wie wordt de 25ste Battummer van het jaar?’

BATHMEN – Aankomend weekend is het carnaval. Dit feest wordt niet alleen in het zuiden gevierd, maar ook in Bathmen. Prins Beum de eerste (Dennis Denneboom) met aan zijn zijde Adjudant ‘Heijsco’ (Melvin Heijster) en Adjudant ‘Pally’ (Henk Denneboom) hebben samen met de Raad van El een fantastisch programma opgezet. Bathmen wordt omgetoverd tot het ‘Pompersgat’ en in de zaal van residentie café De Brink is het hele weekend één groot feest voor jong en oud. De Battumse Pompers vieren in Bathmen twee dagen carnaval, zondag 7 februari en maandag 8 februari en de andere dagen gaan ze gezellig op pad. Voor meer info, zie en like de Facebookpagina van de Battumse Pompers.

Zondag 26 februari: kindercarnaval met ‘Meet en Greet Dave de Viking’

Zondagmiddag staat in het teken van de jeugdige carnavalsvierder en is al jaren een succes, het kindercarnaval. Ook dit jaar is er een ballonnenclown, gratis schminken, gratis popcorn en een springkussen. Dit jaar hebben de Battumse Pompers wat extra’s, een “Meet en Greet met Dave de Viking. Dave woont in de Scheg en kent de Battumse Pompers natuurlijk via de kunstijsbaan in Bathmen. Dave is razend nieuwsgierig wat carnaval inhoudt en wil graag met alle verklede kinderen op de foto. Daarnaast kiezen de prins en adjudant weer het best geklede jongen en meisje en krijgen zij een foto op canvasdoek cadeau. Ook muziek mag niet ontbreken, vele nummers van K3 en overige bekende hits van uit de Kids top 20 komen voorbij op deze gezellige kindermiddag. Dit zijn nog maar enkele succesfacetten die ook dit jaar bijdragen een spetterende en knotsgekke middag speciaal voor de kleine carnavalsvierders! Aanvang is 15.00 uur en de entree is gratis!

 

Maandag 27 februari: seniorencarnaval in het Dijkhuis

De maandag behoeft eigenlijk al geen introductie meer. Eerst gaan de prins, adjudant en de Raad van Elf naar ’t Dijkhuis om daar samen met de bewoners carnaval te vieren. Met ouderwetse carnavalsnummers en Hollandse medleys gaan de Battumse Pompers in polonaise met de bewoners van het Dijkhuis. Ook zal de ‘Battummer van het jaar 1998’, Jan Voortman, een voordracht doen.

 

Biertapwedstrijden

Vanaf 18.00 uur beginnen dan traditiegetrouw de jaarlijkse biertapwedstrijden bij de residentie café De Brink. Wie tapt het mooiste, het snelste biertje en wie is het creatiefst? Een team bestaat uit een tapper en vijf drinkers. Ruim 15 teams doen hier al aan mee en er is nog plek voor een aantal teams. Een deskundige jury, met o.a. ‘Battummer van het Jaar 2012’, Henk Oplaat, en Jan Meilink, eigenaar Camping De Vlinderhoeve uit Kring van Dorth zullen de verschillende teams beoordelen. Daarnaast zal alles zorgvuldig worden gepresenteerd door ‘Battummer van het Jaar 2008′ Fons Smit en oud- raadslid Bennie van de Rosse.

 

Battummer van het jaar 2017: wie wordt de 25ste Battummer van het jaar

Uiteraard zal deze op avond om 20.30 uur bekend worden gemaakt wie de nieuwe Battummer van het Jaar wordt. Wie heeft zich afgelopen jaar en de jaren ervoor zo hard ingezet voor de Bathmense gemeenschap dat hij/zij een eretitel verdient en wordt de opvolger/opvolgster van Dhr. Ton Koot. Benieuwd wie dit jaar met de eer mag gaan strijken? Kom langs bij de Brink.

Dit jaar is het extra uniek want er is voor de 25ste keer de verkiezing van de Battummer van het Jaar. De Battumse Pompers krijgen vaak de vraag wie er nu altijd al een keer de eer heeft gehad om deze fantastische titel te krijgen. Hieronder de lijst met alle oud Battummers. Een fantastische lijst met personen die zeer veel hebben betekend voor Bathmen.

 

1: 1993 Dhr. G. Beldman  †

2 1994 Dhr. J.G. Beerthuis  †

3 1995 Dhr. F.H. Volkers  †

4 1996 Dhr. G. Bielderman

5 1997 Dhr. G.J. Itjeshorst  †

6 1998 Dhr. B.J. Voortman

7 1999 Dhr. J. Kleis  †

8 2000 Dhr. J. Leijenaar  †

9 2001 Dhr. A.A. Hofstede

10 2002 Mw. A.J. Koldenhof

11 2003 Dhr. W. Denneboom

12 2004 Dhr. T. Nikkels  †

13 2005 Dhr. H. Baars

14 2006 Dhr. H. Brinkman

15 2007 Dhr. J. Muilerman

16 2008 Dhr. F. Smit

17 2009 Dhr. W. Hekkert

18 2010 Dhr. O. Westra

19 2011 Dhr. H. ter Horst

19 2011 Mw. M. ter Horst

20 2012 Dhr. H. Oplaat

21 2013 Dhr. H Jansen

22 2014 Dhr. J. Mol

23 2015 Dhr. M. in ’t Hof

24 2016 Dhr. T. Koot

25 2017           …………… ?

 

Zowel op de zondag als de maandag is de entree gratis bij residentie De Brink. Het is nog nooit zo gezellig geweest in Bathmen!!

 

Sleuteloverdracht:

Naast deze eigen activiteiten is er natuurlijk nog een belangrijke gebeurtenis: de sleuteloverdracht van Bathmen. Op zaterdag 25 februari zal Prins Beum de eerste met aan zijn zijde zijn twee adjudanten en de Raad van Elf om 13.00 uur de sleutel van Bathmen in ontvangst nemen van burgemeester Heidema om vervolgens op dinsdag 28 februari de sleutel weer in te leveren bij de burgemeester. Kortom, Prins Beum de eerste zal het hele weekend over het ‘Pompersgat’ waken wat natuurlijk een feestgarantie zal zijn. Was het elk weekend maar zo gezellig!