Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Carnaval Bathmen: Kindercarnaval, seniorencarnaval, biertapwedstrijden en wie wordt de 26ste Battummer van het jaar

 

BATHMEN – Aankomend weekend is het carnaval. Dit feest wordt niet alleen in het zuiden gevierd, maar ook in Bathmen. Prins Jordi de eerste (Jordi Schiphorst), met aan zijn zijde Adjudant ‘Kamphuuus’ (Bart Burink) hebben samen met de ‘Raad van Elf een fantastisch programma opgezet. Bathmen wordt omgetoverd tot het ‘Pompersgat’ en in de zaal van residentie café De Brink is ’t het hele weekend één groot feest voor jong en oud.De Battumse Pompers vieren in Bathmen twee dagen carnaval, zondag 11 februari en maandag 12 februari en de andere dagen gaan ze gezellig op pad. Voor meer info: zie en like de Facebookpagina van de Battumse Pompers.

 

Zondag 11 februari: Kindercarnaval met ‘Meet en Greet De Prinsessen’

Zondagmiddag staat in het teken van de jeugdige carnavalsvierder en is al jaren een succes: het kindercarnaval. Ook dit jaar is er een ballonnenclown, gratis schminken, gratis popcorn en een springkussen. Dit jaar hebben de Battumse Pompers weer wat extra’s: een ‘Meet en Greet met De Magische Prinsessen uit Frozen’: Anna en Elsa. De prinsessen hebben gehoord over de ijsbaanactiviteiten op de Brink door de Battumse Pompers en zijn daarom benieuwd naar het carnaval in Bathmen en willen graag met alle verklede kinderen op de foto. Daarnaast kiezen de prins en adjudant weer de best geklede jongen en het best geklede meisje en zij krijgen een toepasselijk cadeau. Ook muziek mag niet ontbreken, vele nummers van K3 en overige bekende hits van uit de Kids top 20 komen voorbij op deze gezellige kindermiddag. Dit zijn nog maar enkele succesfacetten die ook dit jaar bijdragen aan een spetterende en knotsgekke middag speciaal voor de kleine carnavalsvierders! Aanvang is 15.00 uur en de entree is gratis!

 

Maandag 12 februari: Seniorencarnaval in ’t Dijkhuis

De maandag behoeft eigenlijk al geen introductie meer. Eerst gaan de prins, adjudant en de Raad van Elf naar ’t Dijkhuis om daar samen met de bewoners carnaval te vieren. Met ouderwetse carnavalsnummers en Hollandse medleys gaan de Battumse Pompers in polonaise met de bewoners van ’t Dijkhuis. Ook zal oud Battummer van het jaar 1998 Jan Voortman een voordracht doen.

 

Biertapwedstrijden

Vanaf 18.00 uur beginnen dan traditiegetrouw de jaarlijkse biertapwedstrijden bij de residentie café De Brink. Wie tapt het mooiste, het snelste biertje en wie is het creatiefst en gaat er uiteindelijk met de geldprijzen naar huis. Een team bestaat uit één tapper en vier drinkers. Ruim 15 teams doen hier al aan mee en er is nog plek voor een aantal teams. Een deskundige jury, met o.a. oud-Battummer van het Jaar 2012 Henk Oplaat en Hilda Jimmink, zullen de verschillende teams beoordelen. Daarnaast zal alles zorgvuldig worden gepresenteerd door oud-raadslid Bennie van de Rosse.

 

Battummer van het jaar 2018: Wie wordt de 26ste Battummer van het jaar

Uiteraard zal deze op avond om 20.30 uur bekend worden gemaakt wie de nieuwe Battummer van het Jaar wordt. Wie heeft zich afgelopen jaar en de jaren ervoor zo hard ingezet voor de Bathmense gemeenschap dat hij/zij een eretitel verdient en de opvolger/opvolgster wordt van Mevr. Geke Veldwachter. Benieuwd wie dit jaar met de eer mag gaan strijken? Kom langs bij de Brink.

Zowel op de zondag als de maandag is de entree gratis bij residentie De Brink. Het is nog nooit zo gezellig geweest in Bathmen!

 

Sleuteloverdracht:

Naast deze eigen activiteiten is er natuurlijk nog een belangrijke gebeurtenis, de sleuteloverdracht van Bathmen. Op zaterdag 10 februari zal Prins Jordi de eerste met aan zijn zijde zijn adjudant en de Raad van Elf om 13.00 uur de sleutel van Bathmen in ontvangst nemen van burgemeester Heidema om vervolgens op dinsdag 13 februari de sleutel weer in te leveren bij de burgemeester. Kortom, Prins Jordi de Eerste zal het hele weekend over het ‘Pompersgat’ waken wat natuurlijk een feestgarantie zal zijn. Was het elk weekend maar zo gezellig!