Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Carnaval in Bathmen met o.a. Kindercarnaval, Bob de Bouwer, biertapwedstrijden en Battummer van het jaar

Carnaval in Bathmen

BATHMEN – Aankomend weekend is het weer carnaval. Dit feest wordt niet alleen in het zuiden gevierd, maar ook in Bathmen. Prins Luuk de Eerste (Luuk in ‘t Hof) met aan zijn zijde Adjudant “Willempie” (Willem Brilman) heeft samen met de raad van elf weer een fantastisch programma opgezet. Bathmen wordt omgetoverd tot het “Pompersgat”en in de zaal van residentie café De Brink is het hele weekend één groot feest voor jong en oud. De Battumse Pompers vieren in Bathmen twee dagen carnaval, zondag 7 februari en maandag 8 februari en de andere dagen gaan ze gezellig op pad. Voor meer info, zie en like de Facebookpagina van de Battumse Pompers. 

Zondag 7 februari:

Kindercarnaval met “Meet en Greet Bob de Bouwer”

Zondagmiddag staat in het teken van de jeugdige carnavalsvierder en is al jaren een succes: het kindercarnaval. Zoals elk jaar is er een ballonnenclown, gratis schminken, gratis popcorn en een springkussen. Dit jaar hebben de Battumse Pompers weer wat extra’s: een “Meet en Greet met Bob de Bouwer. Bobs leus is “Kunnen wij het maken?!” waarop hij verwacht dat de kinderen in koor roepen: “Nou en of!! Daarnaast kiezen de prins en adjudant het best geklede jongen en meisje en krijgen zij een foto op canvasdoek cadeau. Ook muziek mag niet ontbreken; vele nummers van K3 en overige bekende hits van uit de Kids top 20 komen voorbij op deze gezellige kindermiddag. Dit zijn nog maar enkele succesfacetten die ook dit jaar weer bijdragen een spetterende en knotsgekke middag speciaal voor de kleine carnavalsvierders! Aanvang is 15.00 uur.

 

Maandag 9 februari

Bejaardencarnaval in het Dijkhuis

De maandag behoeft eigenlijk al geen introductie meer. Eerst gaan de prins, adjudant en de raad van elf naar het Dijkhuis om daar samen met de bejaarden carnaval te vieren. Met ouderwetse carnavalsnummers en Hollandse medleys gaan de Battumse Pompers in polonaise met de inwoners van het Dijkhuis. Ook zal oud “Battummer van het jaar 1998” Jan Voortman een voordracht doen.

 

Biertapwedstrijden met o.a. Tante Rikie in de jury

Vanaf 18.00 uur begint dan traditiegetrouw weer de jaarlijkse biertapwedstrijden bij de residentie café De Brink. Wie tapt het mooiste, het snelste biertje en wie is het creatiefst? Een team bestaat uit 1 tapper en vijf drinkers. Ruim 15 teams doen hier al aan mee en er is nog plek voor een aantal teams. Een deskundige jury zal de verschillende teams beoordelen. Ook dit jaar zit er weer een bekende Nederlander in de jury. Tante Rikie, festivaldirectrice van de Zwarte Cross zal dit jaar in de jury plaatsnemen. De Battumse Pompers zijn zeer vereerd met haar deelname in de jury. Naast Tante Rikie zitten oud “Battummer van het Jaar 2012” Henk Oplaat en Silvia Braakhekke in de jury. Daarnaast zal alles zorgvuldig worden gepresenteerd door oud “Battummer van het Jaar 2008” Fons Smit en oud raadslid Bennie van de Rosse.

 

Battummer van het jaar 2016

Uiteraard zal deze op avond om 21.00 uur bekend worden gemaakt wie de nieuwe Battummer van het Jaar wordt. Wie heeft zich afgelopen jaar en de jaren ervoor zo hard ingezet voor de Bathmense gemeenschap dat hij/zij een eretitel verdient en wordt de opvolger/opvolgster van Dhr. Marius in t Hof? Benieuwd wie dit jaar met de eer mag gaan strijken? Kom langs bij de residentie van de Battumse Pompers.

Zowel op de zondag als de maandag is de entree gratis bij residentie De Brink. Het is nog nooit zo gezellig geweest in Bathmen!

 

Sleuteloverdracht

Naast deze eigen activiteiten is er natuurlijk nog een belangrijke gebeurtenis, de sleuteloverdracht van Bathmen. Op zaterdag 6 februari zal Prins Luuk de Eerste met aan zijn zijde Adjudant “Willempie” om 13.00 uur de sleutel van Bathmen in ontvangst nemen van burgemeester Heidema om vervolgens op dinsdag 9 februari de sleutel weer in te leveren bij de burgemeester. Kortom, Prins Luuk de Eerste zal het hele weekend over het “Pompersgat” waken wat natuurlijk een feestgarantie zal zijn. Was het altijd maar zo gezellig!