Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Carnaval in Bathmen

Kindercarnaval, seniorencarnaval, biertapwedstrijden, met de Pompers op pad en wie wordt de 29ste Battummer van het jaar


BATHMEN – Aankomend weekend is het dan eindelijk zover, het is weer carnaval. Dit feest wordt niet alleen in het zuiden gevierd, maar ook in Bathmen. Prins Tieske de eerste (Ties Kram), met aan zijn zijde Adjudant “Schonewille” (Pim Schonewille) hebben samen met de raad van elf weer een fantastisch programma opgezet. Bathmen wordt omgetoverd tot het “Pompersgat” en in de zaal van residentie café De Brink is het hele weekend één groot feest voor jong en oud. De Battumse Pompers vieren in Bathmen twee dagen carnaval, zondag 19 februari en maandag 20 februari en de andere dagen gaan ze gezellig op pad. Voor meer info, zie en like de Facebookpagina van de Battumse Pompers.

Zaterdag 18 februari:
Met de Pompers op Pad
Al een aantal jaar gaan de Battumse Pompers op carnavalszaterdagavond op pad in de regio. Dit jaar gaat men weer naar Raalte om daar een groot feest te bouwen. Men vertrekt om 21.00 uur en er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Opgave kan bij Jordi Schiphorst, 06-24338587

Zondag 19 februari:
Kindercarnaval, feest voor de jeugdige carnavalsvierder
Zondagmiddag staat in het teken van de jeugdige carnavalsvierder en is al jaren een succes, het kindercarnaval. Ook dit jaar is er weer een ballonnenclown, gratis schminken, gratis popcorn en een springkussen. Daarnaast kiezen de prins en adjudant weer het best geklede jongen en meisje en krijgen zij een leuke prijs. Ook muziek mag niet ontbreken, vele bekende kindernummers maar ook gezellige meezingers komen voorbij op deze gezellige kindermiddag. Dit zijn nog maar enkele succesfacetten die ook dit jaar weer bijdragen een spetterende en knotsgekke middag speciaal voor de kleine carnavalsvierders! Aanvang is 15.00 uur en de entree is gratis!

Maandag 20 februari:
Seniorencarnaval in het Dijkhuis
De maandag behoeft eigenlijk al geen introductie meer. Eerst gaan de prins, adjudant en de raad van elf naar het Dijkhuis om daar samen met de bejaarden carnaval te vieren. Met ouderwetse carnavalsnummers en Hollandse medleys gaan de Battumse Pompers in polonaise met de inwoners van het Dijkhuis. Daarnaast zal er een optreden worden verzorgd.

Biertapwedstrijden
Vanaf 18.00 uur begint dan traditiegetrouw weer de jaarlijkse biertapwedstrijden bij de residentie café De Brink. Wie tapt het mooiste, het snelste biertje en wie is het creatiefst en gaat er uiteindelijk met de geldprijzen naar huis. Een team bestaat uit 1 tapper en 4 drinkers. Ruim 10 teams doen hier al aan mee en er is nog plek voor een aantal teams. Een deskundige jury zullen de verschillende teams beoordelen.

Battummer van het jaar 2023: wie wordt de 29ste battummer van het jaar
Uiteraard zal deze op avond om 20.30 uur bekend worden gemaakt wie de nieuwe Battummer van het Jaar wordt. Wie heeft zich afgelopen jaar, en de jaren ervoor zo hard ingezet voor de Bathmense gemeenschap dat hij/zij een eretitel verdient en wordt de opvolger/opvolgster van Dinie Jansen. Benieuwd wie dit jaar met de eer mag gaan strijken? Kom langs bij de Brink.
Zowel op de zondag als de maandag is de entree gratis bij residentie De Brink. Het is nog nooit zo gezellig geweest in Bathmen!!!

Sleuteloverdracht:
Naast deze eigen activiteiten is er natuurlijk nog een belangrijke gebeurtenis, de sleuteloverdracht van Bathmen. Op zaterdagmiddag 18 februari zal Prins Tieske de eerste met aan zijn zijde zijn adjudant Schonewille en de raad van elf om 13.00 uur de sleutel van Bathmen in ontvangst nemen van ‘carnavals’ wethouder Elferink, om vervolgens op dinsdag 21 februari de sleutel weer in te leveren. Kortom, Prins Tieske de eerste zal het hele weekend over het “Pompersgat” waken wat natuurlijk een feestgarantie zal zijn. Was het elk weekend maar zo gezellig!