Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Cellokwartet Gut Feelings concerteert in Bathmen

Foto: Amara Sunny Photos.

BATHMEN – Op zondag 1 december zal in de Dorpskerk van Bathmen het Cellokwartet Gut Feelings. optreden. Het kwartet werd opgericht in 2010 bij een gelegenheid waarbij vier cellisten ieder in een paardentram de prelude van de 5e cellosuite van J.S. Bach speelde. Aan het eind kwamen de cellisten bijeen in een stal om deze prelude vierstemmig te spelen. Het klikte zo goed dat ze besloten als kwartet verder te gaan.Het kwartet bestaat uit Jan Insinger, René Berman, Marike Tuin en Frank Wakelkamp. In eerste instantie werd als grap de naam Knorzum Kwartet gelieerd aan de klank van de darmsnaren gekozen. Later doopten ze zichzelf tot Gut Feelings ook refererend aan de darmsnaren waar ze op spelen (gut) en de Engelse term voor onderbuikgevoelens.

Er wordt gespeeld op barokcello, cello piccolo en soms de Viola da gamba. Het repertoire bestaat uit werken vanaf de vroege barok tot speciaal voor het kwartet gecomponeerde werken van Stephen Westra en eigen bewerkingen van stukken die ze graag spelen.

In Bathmen staan op het programma werken van William Byrd, Scarlatti, J.S. Bach, Rameau en Stephen Westra.

Het compositiewerk Sarabande & Bourree van Stephen Westra dat in Bathmen wordt gespeeld, is een wereldpremière. De componist zal in Bathmen aanwezig zijn.

Concert 1 december 2019, 15.00 uur Dorpskerk Bathmen.

Toegang: € 15,00. Donateurs: € 10,00. Jongeren tot 18 jaar gratis toegang.