Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Chantal, Evelien en Gerrit Jan

clubkampioenen van SVB

Chantal, Evelien en Gerrit Jan

BATHMEN – Zondag 7 juni werd het jaarlijks terugkerend clubkampioenschap van Survival Vereniging Bathmen gehouden. Dit jaar was het de eer aan Joost Wijnhoven om het touw in handen te hebben, als lid zijnde mocht hij het clubkampioenschap organiseren. Er werd met behulp van andere leden een prachtig parcours neergezet, waarin een heuse kraanhindernis niet mocht ontbreken. In de survivalsport wordt meestal een strijd tegen de elementen (water, kou, wind, sneeuw, etc.) geleverd, bij het clubkampioenschap werd vooral een onderlinge of individuele strijd gevoerd. Het weer was namelijk prachtig, de zon scheen en de thermometer schoot flink omhoog toen de deelnemers van start gingen.

Dat het goed gaat met de survivalvereniging en -sport, blijkt uit de toename van het aantal leden. Vooral het aantal jeugdleden is dit jaar gegroeid. De jeugd kon de afgelopen jaren al meedoen aan het clubkampioenschap, maar er was nog geen jeugdcategorie, dit was deze editie wel het geval. Daarnaast hebben de leden dit jaar allemaal een nieuwe jas gekregen, die gesponsord word door software bedrijf I-design.

De deelnemers liepen een parcours van 5 km, bestaande uit drie ronden. Het parcours was gesitueerd op en rond de trainingslocatie. Terugkerende onderdelen in de ronden, waren de sloot- en Schipbeekdoorwading, het lopen met ballast en hindernissen. Het parcours was zo ingericht, dat iedereen dit kon volbrengen. Plezier en samenhorigheid staan namelijk voorop bij het clubkampioenschap.

De 35 deelnemers gingen gelijktijdig van start, ondanks dat werd het deelnemersveld snel uit elkaar getrokken. Evelien de Weert maakte zich tijdens het lopen flink uit de voeten en passeerde naast dames ook menig man. Het gat tussen de nummer 1 en 2 van de dames was dan ook moeilijk te dichten. Evelien hield haar positie vast en kwam met maar liefst twee minuten voorsprong met een tijd van 38.35 min binnen. Iris Brummelman volgde met een tijd van 40.45min. Erica Oude Meijers finishte als derde met een tijd van 54.15min.

Bij de mannen ging Gerrit Jan Vels aan kop, gevolgd door een kop groepje bestaande uit Erwin Ruessink, René Nijman en Jeroen van der Loos. In de strijd tussen de mannen vergaf Gerrit Jan zijn plek niet en werd het een spannende strijd tussen de andere drie mannen. Bij ingang van de derde ronde liep Jeroen nog tweede, Erwin en René hielden hem scherp in de gaten. Bij de laatste ronde ging dit tweetal Jeroen voorbij in de hindernissen. Gerrit Jan Vels finishte met een tijd van 32.00 min, gevolgd door Erwin met een tijd van 32.38 min, René kwam als derde over de finishstreep met een tijd van 33.00 min

Bij de jeugd was het duidelijk dat Chantal van der Loos de leiding nam. Chantal loopt al een tijdje mee met het survivalcircuit voor de jeugd van 10 t/m 17 jaar en heeft al aardig wat wedstrijdervaring. Zij werd gevold door Kevin Jonker, die dit jaar lid is geworden van de survivalclub. En voor de eerste keer mee deed aan het clubkampioenschap. Leon van der Loos liep derde. Het drietal hield hun positie vast en liet de rest van de jeugdleden ver achter zich. En kwamen in bovengenoemde positie over de finish, Chantal van der Loos met een tijd van 41.15, Kevin Jonker noteerde met een flinke voorsprong op de nummer drie een tijd van 44.05 min en Leon van der Loos werd derde met een tijd van 49.00 min.

Chantal, Evelien en Gerrit Jan, hebben laten zien dat zij dit jaar oppermachtig waren. En hebben de titel Clubkampioen 2015 dubbel en dwars verdiend.

Hebt u na het lezen van dit artikel interesse gekregen in de survivalsport, bezoek dan eens www.schipbeeksurvival.nl