Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Chimaera Trio musiceert in Bathmen

Chimaera Trio

BATHMEN – Op zondag 4 oktober zal in de Dorpskerk te Bathmen het Chimaera Trio optreden. Het Trio bestaat uit Annemiek de Bruin( klarinet), Irene Kok (cello) en Laurens de Man (piano). Deze drie jonge musici leerden elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast het samen musiceren timmeren ze ook individueel aan de weg. Het concert begint om 19.30 uur.

Annemiek de Bruin won diverse prijzen o.a. bij het KNFM concours, het Prinses Christina concours en werd in 2013 verkozen tot “Classic Young Master” door de gelijknamige stichting. Zij soleerde in het Brabants Orkest en het Zeeuws Orkest. Sinds seizoen 2014/2015 speelt Annemiek in het Jong Nederlands Blazers Ensemble.

Irene Kok studeert momenteel bij Jeroen den Herder aan het Conservatorium te Amsterdam. Ze was succesvol bij meerdere concoursen en won o.a. de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours en het Euroconcours cello. Voor het seizoen 2014/2015 is Irene aangenomen voor de Master Academie van het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Laurens de Man speelt orgel en piano. Als pianist won hij in 2009 tijdens de Nationale finale van het Prinses Christine Concours een eerste prijs. Samen met andere prijswinnaars maakte hij tournees door de VS, Canada en Costa Rica. Sinds januari 2012 is Laurens hoofdorganist van de Janskerk te Utrecht waar hij een Bätz-Witte orgel uit 1861 bespeelt. Dit kalenderjaar is hij stagiair organist van de Oude Kerkgemeente in Amsterdam.

Trio Chimaera wil zich presenteren en profileren met gevarieerde programma’s waarin zij in wisselende combinaties musiceren. Zij traden als trio op tijdens het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht van Janine Jansen en het Festival Kamermuziek in het Groen. Het Trio won in januari 2013 de publieksprijs tijdens de finale van de Storioni Ensemblewedstrijd en in juni 2013  de eerste prijs in de finale van het Tristan Keuris Kamermuziekconcours.

Trio Chimaera zal in Bathmen het Gassenhauer Trio van Ludwig van Beethoven spelen. Na de pauze staan  werken van M. Glinka op het programma. Ook zullen zij niet vergeten dat het deze zondag Dierendag is. Op het orgel wordt een deel uit het orgelconcert in F “Cuckoo and Nightingale” van G.F. Händel gespeeld.

Toegang incl. consumptie: € 15,00, donateurs € 10,00. Jongeren tot 18 jaar gratis toegang. www.chimaeratrio.nl