Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Het Chimaera Trio voor de tweede maal in Bathmen

BATHMEN – Voor de tweede maal komt het Chimaera Trio naar Bathmen. Eind 2015 was het Trio ook geprogrammeerd, maar de dag van het concert werd het een duo omdat de cellist vast zat op de luchthaven van Geneve. Maar het geïmproviseerde duoconcert was zo inspirerend, dat men het complete trio graag terugziet.De jonge musici van het Chimaera Trio leerde elkaar kennen tijdens hun studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast het samen musiceren, timmeren ze ook individueel aan de weg. Het Trio bestaat uit Annemiek de Bruin (klarinet) , Irene Kok (cello) en Laurens de Man (piano)

Annemiek de Bruin won diverse prijzen o.a. bij het KNFM concours, het Prinses Christina concours en werd in 2013 verkozen tot ‘Classic Young Master’ door de gelijknamige stichting. Zij soleerde in het Brabants en het Zeeuws Orkest. Van 2014-2016 speelde Annemiek in het Jong Nederlands Blazers Ensemble. Momenteel remplaceert zij regelmatig o.a. bij het Nederlands Blazers Ensemble, de Marinierskapel en de Luchtmachtkapel.

Irene Kok studeerde bij Jeroen den Herder aan het Conservatorium te Amsterdam. Momenteel studeert ze aan de Universität für darstellende Kunst in Wien bij professor Reinhard Latzko. Ze was succesvol bij meerdere concoursen en won o.a. de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours en het Euroconcours cello. Als vast lid van het Amsterdam Corelli Collective maakte ze onderdeel uit van het EEEmerging programma (2014-2016) waarmee ze residenties heeft in Frankrijk, Zwitserland, Slovenië, Groot Brittannië en Italië.

Laurens de Man speelt orgel en piano. Als pianist won hij in 2009 tijdens de Nationale finale van het Prinses Christine Concours een eerste prijs. Samen met andere prijswinnaars maakte hij tournees door de VS, Canada en Costa Rica. In maart 2016 won hij een vierde prijs (eerste en derde niet uitgereikt) tijdens het Inernationaal Klavierwettbewerb ‘J.S. Bach’ in Würzberg. Sinds januari 2012 is Laurens hoofdorganist van de Janskerk te Utrecht waar hij een Bätz-Witte orgel uit 1861 bespeelt. In november 2017 is een piano CD met werken van Bach uitgekomen.

De naam van het trio is ontleend aan een figuur uit de Griekse mythologie. De chimaera is een vuurspuwend monsterlijk wezen, samengesteld uit delen van een leeuw, een geit en een slang. Het waarnemen van de chimaera was een voorteken van onweer, schipbreuken en natuurrampen. Het is dus zeker de moeite waard het Chimaera Trio eens uit te nodigen of te komen beluisteren!

Het thema van het programma is: ‘Tutti frutti’. Trio Chimaera zal in Bathmen voor de pauze het Trio voor klarinet, cello en piano in Es op. 38 van Ludwig van Beethoven spelen. Beethoven bewerkte zijn grootse, sprankelende, frisse en fruitige Septet speciaal voor klarinet, cello en piano. Na de pauze worden werken van o.a. Brahms, Elgar en Fauré gespeeld.

Concert: zondag 18 februari, aanvang: 15.00 uur, Dorpskerk Bathmen.

Toegang: € 15,00. Donateurs € 10,00 incl. consumptie. Jongeren tot 18 jaar gratis toegang. Meer informatie op www.muziekkringbathmen of www.chimaeratrio.nl