Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Christus-energie

Protestantse gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN / OKKENBROEK – Het lijkt al weer lang geleden…. Drie koningen die aan de wereld bekend maken dat Jezus de Christus is geboren. Toch is dit nog de tijd waarin we die energie kunnen ervaren. De ‘Christus-energie’ van een mens die door God zeer bijzonder is gemaakt, is gezalfd. Zalven is een heel oud gebruik om met een speciaal mengsel van oliën en geurstoffen iemand bijzonder te maken.Wij zalven ons met b.v. een lekkere nachtcrème. Daarmee willen we ons verwennen en zorgen dat we bijzonder blijven omdat we er nog steeds jong uit zien.

Hoe mooi is het als we symbolisch, met deze zelfde intentie, ook een ander zouden ‘zalven’. We gebruiken dan de Christus-energie van God die in ons is om de ander mooi en bijzonder te maken. Met dit gebaar roepen we in de ander ook deze energie los, van God die in haar of hem is.

Dit gebaar kan bestaan uit alles waar de ander mentaal van groeit. Een compliment, een hart onder de riem, een zoen, een arm om de schouder, een kleine aanraking…… Het gaat om de intentie waarmee je het doet. Zo ben je de ander tot zegen.

Ook in de kerk proberen we elkaar op deze manier te inspireren. Als het ware ‘nieuw leven’ te geven, als ons bestaan wat doods aanvoelt.

Ook jij bent daarvoor van harte uitgenodigd! Wel:kom!