Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Cinebat extra filmnieuws maart

BATHMEN – Het is dé film van het moment. De één noemt het een meesterwerk, de ander noemt ‘m gevaarlijk: de misdaadfilm ‘Joker’, gebaseerd op de gelijknamige superschurk uit de Batman-stripverhalen. Je kunt nu zelf oordelen, want ‘Joker’ is te zien bij filmhuis Cinebat.Het verhaal van ‘Joker’ laat zien hoe Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) in de jaren ’80 van de vorige eeuw probeert door te breken als stand-upcomedian. Hij heeft mentale problemen, maar kan zijn medicijnen niet betalen. Hij voelt zich verstoten door de maatschappij en verandert langzaamaan van een vriendelijke man, die als clown in kinderziekenhuizen optreedt, in een schurk die kickt op haat en het creëren van chaos.

Waar de één vindt dat de film geweld verheerlijkt en een excuus biedt aan anderen die zich onbegrepen voelen, haalt de ander er juist uit dat we met z’n allen wat aardiger voor elkaar moeten zijn. Niemand wordt immers geboren als slechterik. De meningen zijn dus sterk verdeeld, maar één ding is zeker: ‘Joker’ is niet zomaar een standaard popcornfilm.

Dat blijkt ook uit het feit dat de film is overladen met prijzen; o.a. een Oscar voor beste acteur (Joaquin Phoenix) en muziek (Hildur Guðnadóttir).

De Volkskrant: “Joaquin Phoenix maakt Fleck tegelijkertijd angstaanjagend en kwetsbaar kinderlijk.”

VPRO Cinema: “Weergaloze hoofdrol van Joaquin Phoenix.”

NRC: “Verpletterend portret van afglijdende psychopaat. Joaquin Phoenix acteert alsof zijn leven ervan afhangt.”

Plaats: Cultuurhuus Braakhekke.

Datum: 4 maart 2020.

Tijd: 20.30 uur.

Entree: € 5,00.

De volgende filmavond is op zaterdag 21 maart; 18.15 uur familiefilm ´Spider-Man: een nieuw universum´ en de avondfilm ´Instinct´.

Voor meer info zie www.cinebat.nl