Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Cinebat filmnieuws december

BATHMEN – Perfect voor de kerstperiode draaien er a.s. woensdag in het filmhuis twee films met een prachtige boodschap voor zowel de jonge als oude bezoekers. Familiefilm: de hartverwarmende en grappige Kerstfilm `The Grinch` (officieel vanaf 6 jaar, maar de film is ook geschikt voor jongere kinderen.)De Grinch is een behaarde, groene en chagrijnige mopperkont die van plan is om het kerstfeest te stelen, maar op andere gedachten wordt gebracht door het vrolijke meisje Cindy-Lou die juist dol is op kerst. Dit herkenbare verhaal over de magie van kerst is een visueel feestje voor de hele familie.

Avondfilm: een uiterst inspirerende en ontroerende klimaatdocumentaire ´The Biggest Little Farm.´

The Biggest Little Farm is een verslag van acht jaren ploeteren door de filmmaker John Chester en zijn vrouw Molly, een chef en voedselblogger. Toen zij enkele jaren geleden hun appartement in Los Angeles uit werden gezet, besloot het stel een jeugddroom waar te maken: een eigen boerderij en dan geen megastallen of monocultuur, maar zo’n boerderij uit een prentenboek voor kinderen, met overal rondscharrelende dieren en alle soorten groente en fruit waarmee Molly ooit zou willen koken. Alles biodynamisch, in innige samenspraak met de natuur.

Het had letterlijk en figuurlijk heel wat voeten in de aarde, maar acht jaar later is het ze gelukt. Precies daarom was het voor Chester belangrijk om zijn optimisme met de wereld te delen: “De planeet waarop we leven, zal niet sterven. Wat op het spel staat is de leefbaarheid van die planeet voor ons mensen. Wat wij op de boerderij zagen, is de enorme veerkracht en zelfhelende potentie van de natuur. Dat is enorm hoopvol en het is echt.”

De filosofie waarmee het stel te werk gaat op hun landbouwbedrijf is uiterst fascinerend. Ze proberen een heel ecosysteem op te bouwen. Steeds weer zorgt dit voor de nodige tegenslagen, maar uiteindelijk ontstaat er inderdaad een soort ecosysteem, waar ook de nodige wilde dieren op af komen. Met zijn ervaring in natuurdocumentaires weet John deze dieren prachtig af te beelden. Met enorm veel detail observeert John met zijn camera de ongelofelijke pracht van de natuur in zijn eigen achtertuin. The Biggest Little Farm blinkt uit in het op geheel eigen wijze bespreekbaar maken van de wereldproblematiek.

Plaats: Cultuurhuus Braakhekke.

Datum: 11 december.

Tijd: 18.15 uur familiefilm en 20.30 uur avondfilm.

Entree: € 5,00.

Volgende filmavond: zaterdag 21 december om 20.30 uur: ´Green Book´,

Voor meer info zie www.cinebat.nl