Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Cinebat filmnieuws februari

BATHMEN – A.s. zaterdag draait er ´s avonds de ontroerende film ‘So Long, My Son’, een Chinees drama over schaamte en schuld in het land van de éénkindpolitiek en ´s middags is er eerst de hartverwarmende Nederlandse familiefilm ´Mijn bijzonder rare week met Tess´, een film waarin twee jonge acteurs de show stelen in deze al veelgeprezen jeugdfilm.

Om 18.15 uur de vermakelijke familiefilm ´Mijn bijzonder rare week met Tess´ (AL): over een vakantie(liefde) op het eiland Terschelling.

Bang om als jongste van het gezin alleen over te blijven, begint Sam tijdens zijn vakantie op Terschelling vastberaden aan zijn zelfverzonnen alleenheidstraining. Door de ontmoeting met de ongrijpbare Tess, die een groot geheim met zich meedraagt, wordt hij een avontuur in getrokken dat hem doet inzien dat je je familie juist moet koesteren in plaats van ontvluchten. Sam neemt een drastisch besluit waardoor zijn bijzondere vriendschap met Tess op het spel komt te staan en Tess haar leven voorgoed zal veranderen.

Om 20.30 uur start ´So Long My Son´, een drie uur durend Chinees drama. Meer dan het grote verhaal overtuigt hier de aandacht voor het kleine, het mooie en subtiele spel van de twee hoofdrolspelers die het invoelbaar maken dat er een verschil bestaat tussen menselijke fouten en onmenselijk onrecht aangedaan door de staat.

Twee gezinnen groeien vanaf de jaren ’80 samen op tijdens de revolutionaire hervormingen in China. Hun wegen scheiden na het verlies van een kind tijdens een tragisch ongeluk. Te midden van een land in ontwikkeling blijken families, vriendschappen, liefde en het lot ook aan veranderingen onderhevig te zijn. Hoewel de beide gezinnen na al die jaren uit elkaar zijn gegroeid, is hun zoektocht naar de waarheid en drang naar verwerking van de tragedie altijd hetzelfde gebleven. Soms kan het echter een leven lang duren voordat men klaar is om vaarwel te zeggen.

Plaats: Cultuurhuus Braakhekke.

Datum: 15 februari.

Tijd: 18.15 uur familiefilm en 20.30 uur avondfilm.

Entree: € 5,00.

Voor meer info zie www.cinebat.nl

Extra filmavond woensdag 4 maart: The Joker (20.30 uur).