Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Cinebat filmnieuws januari

BATHMEN – Op woensdag 8 januari draait het meeslepende filmdrama Capharnaüm in Cultuurhuus Braakhekke. Eén van de mooiste films van afgelopen tijd over armoede, ouderschap, overleven, mensensmokkel, vluchtelingen, illegaliteit, corruptie en nog veel meer.In de rechtbank staat Zain, een 12-jarige jongen, voor de rechter. Rechter: “Waarom klaag je je ouders aan?” Zain: “Omdat ze me op de wereld hebben gezet.” De film van regisseur Nadine Labaki (Caramel) is een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind.

Zain slijt zijn dagen in de straten van de Libanese hoofdstad Beiroet. Als oudste kind van het gezin moet hij helpen zijn familie te onderhouden. Wanneer zijn zusje wordt uitgehuwelijkt aan de eigenaar van de buurtwinkel, besluit Zain weg te lopen van huis. Dit leidt tot een ongelooflijke roadtrip met nieuwe vriendschappen en allesbeslissende keuzes.

Tijd: 20.30 uur

Entree: € 5,00.

Volgende filmavond: zaterdag 18 januari om 18.15 uur de familiefilm ´Ralph breaks the internet´: een bontgekleurde Disneyfilm vol grapjes en knipogen en om 20.30 uur, de avondfilm ´The wife´; een boeiend relatiedrama met thrillerallures over de vrouw van een Nobelprijswinnaar die worstelt met de faam van haar man.

Voor meer info zie www.cinebat.nl