Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Cinebat filmnieuws maart

BATHMEN – Op woensdag 27 maart draait er een extra film en deze keer is het een suggestie van een Cinebat bezoeker. Om het filmaanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de bezoekers, mochten de bezoekers dit seizoen doorgeven welke oude of nieuwe films zij graag op het grote doek wilden zien. De keuze is gevallen op ´The Post´ , want deze film past goed bij de visie van Cinebat: een actuele en toegankelijke (filmhuis)film.

Om 20.30 uur The Post; een filmdrama over presidenten die de waarheid maar vervelend vinden, maar ook over een vrouw in een mannenwereld.

Begin jaren ’70 komt The Washington Post in het bezit van geheime documenten van het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Deze documenten, beter bekend als de ‘Pentagon-Papers’, geven een beeld over de achtergrond op de gebeurtenissen tijdens de oorlog in Vietnam. Journalist Ben Bradlee (Tom Hanks) en uitgever Kay Graham (Meryl Streep) proberen vervolgens de documenten te analyseren.

Volgens de Volkskrant: ´Met The Post, die kans maakte op de Oscar voor Beste Film, draaide Spielberg een prequel op Alan J. Pakula’s All the President’s Men (1976): het slotbeeld kopieert letterlijk de openingsscène van Pakula’s paranoia-klassieker over het Watergate-schandaal. Tegelijkertijd schreeuwt The Post zijn urgentie zowat van de daken. Het is vrijwel onmogelijk om de film niet als kritisch commentaar te beschouwen op het Amerika van Donald Trump. Ook de recente Amerikaanse geschiedenis is er een van alternative facts en fake news, benadrukt The Post voortdurend; ook destijds kwam de persvrijheid in het geding. President Nixon, de grootste boef van allemaal, staat in The Post duidelijk voor Trump zelf.´

Datum: woensdag 27 maart.

Plaats: Cultuurhuus Braakhekke.