Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Cinebat filmnieuws maart

BATHMEN – Het filmhuis opent weer haar deuren, deze maand zelfs twee keer. Filmliefhebbers kunnen opnieuw in eigen dorp genieten van twee mooie filmdrama´s, met ijzersterke, beroemde actrices in de hoofdrol. Cinebat heeft bij de keuze van de woensdagfilm de suggestie van één van onze bezoekers opgevolgd en hoopt op deze manier een divers filmaanbod te creëren.

Om 18.15 uur de familiefilm Smallfoot (vanaf 6 jr.).

Geloof jij dat de verschrikkelijke sneeuwman bestaat? Vast niet. Maar in de animatiefilm Smallfoot barst het van de yeti’s. En wat blijkt? Ze zijn helemaal niet eng! Wel hebben ze nogal gekke ideeën over mensen…

In een besneeuwd dorpje boven op een berg heeft yeti Migo een gelukkig leven samen met een hoop andere yeti’s. Ze hebben een heleboel regels en één van de belangrijkste is: smallfoots bestaan niet. Zo noemen de yeti’s mensen. En inderdaad, in vergelijking met die sneeuwmonsters hebben wij mensen maar minivoetjes! Als Migo op een dag toch een smallfoot vindt, gelooft niemand in het dorp hem en wordt hij verbannen. Hij maakt nieuwe vrienden en is vastbesloten zijn gelijk te bewijzen. Maar wat hij niet weet is dat hij bij die missie weleens achter geheimen zou kunnen komen die al eeuwen bewaard zijn gebleven. En om een goede reden.

Om 20.30 uur The Children Act

In dit filmdrama worden morele dilemma´s volledig helder en invoelbaar gemaakt. ´Emma Thompson zet een afgewogen, intelligente rol neer, subtiel en verpletterend tegelijk’- De Volkskrant.

Fiona Maye (Oscarwinnares Emma Thompson) is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekend staat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Terwijl haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor het vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak.

De 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp te accepteren. Fiona moet besluiten of hij te jong is om zelf over leven en dood te beslissen of dat het recht op vrije wil toch zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

Datum: zaterdag 16 maart.

Plaats: Cultuurhuus Braakhekke.

Kosten: € 5,00.

 

Let op: De volgende filmvoorstelling, The Post, is weer op een woensdag, n.l. 27 maart om 20.30 uur.