Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Cinebat filmnieuws mei

BATHMEN – Als afsluiting van het filmseizoen wordt de best bezochte bioscoopfilm van 2018 gedraaid…Bohemian Rhapsody. “Is this the real life, is this just fantasy…”Bij de eerste klanken zal iedereen direct ‘Bohemian Rhapsody’ van Queen herkennen. Dat de door Freddie Mercury gecomponeerde minirockopera zo’n legendarische status zou krijgen, daar geloofden aanvankelijk alleen de bandleden zelf in. Het lied zou te complex, te pretentieus en met zes minuten ook te lang duren (radiozenders kapten songs doorgaans na drie minuten af) en waar ging die tekst in vredesnaam over? Het publiek trok zich echter weinig aan van de lauwe reacties van de critici en ging massaal voor de bijl. ‘Bohemian Rhapsody’ brak verkoopcijfers en maakte van Queen – en dan met name van zijn charismatische frontman Freddie Mercury – een rocklegende. Geen enkele andere song van Queen weerspiegelt zo krachtig de man die Mercury was: het ene moment groots, bombastisch en theatraal, het andere moment juist breekbaar en klein. Een man die je enerzijds fascineert en direct omarmt, maar bij wie je nooit helemaal tot de kern zult doordringen, net zoals je het liedje nooit echt helemaal zult begrijpen, terwijl je het wel meteen grijpt. (Uit Cinemagazine)

‘Bohemian Rhapsody’ is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl die bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. (Uit Film vandaag)

Al veel kaarten zijn verkocht, dus reserveer snel kaarten via www.cultuurhuusbraakhekke.nl, zodat je vanaf het balkon naar de film kunt kijken en luisteren.

Voor de jeugd is er eerst de avonturenfilm Monky, een drama uit Zweden (vanaf 6 jaar). Op een dag vindt Frank een klein aapje in zijn achtertuin. Monky is haar naam en haar komst is een welkome afleiding voor Frank en zijn ouders. Al snel komen ze erachter dat Monky geen gewoon aapje is.

 

Zaterdag 18 mei

-18.15 uur: Monky.

– 20.30 uur: Bohemian Rhapsody.

Plaats: Cultuurhuus Braakhekke.

Kosten: € 5,00.

Verdere info zie www.cinebat.nl