Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Cinebat filmnieuws november

BATHMEN – A.s. zaterdag klinkt er muziek bij Cinebat; er staan deze keer twee prachtige musicalfilms op het programma. Kom allen kijken en luisteren! Familiefilm: Mary Poppins keert terug in de betoverende en compleet nieuwe film ´Mary Poppins returns´ (vanaf 6 jaar).Mary Poppins schiet de Banks-familie na een tragische gebeurtenis opnieuw te hulp, om het plezier en de magie terug te brengen in hun leven. Emily Blunt schittert als Mary Poppins, de perfecte supernanny die van elke simpele taak een onvergetelijk, fantastisch avontuur maakt. Haar vriend Jack, gespeeld door Lin-Manuel Miranda, is een optimistische lantaarnopsteker die licht en leven naar de straten van Londen brengt. Beleef een magische kerst met de hele familie en zing en dans mee met Mary Poppins in deze vrolijke en nostalgische musical (Kinepolis).

Avondfilm: De biografische muziekfilm Rocketman.

Rocketman vertelt het waargebeurde verhaal van Elton John. Elton besluit als jonge jongen naar het beroemde conservatorium Royal Academy of Music te gaan, waarna hij vervolgens een muzikale samenwerking met Bernie Taupin aangaat. Uiteindelijk zal hij uitgroeien tot een wereldberoemde superster.

Rocketman wordt vergeleken met de film Bohemian Rhapsody (vorig seizoen vertoond bij Cinebat) over zanger Freddy Mercury. Niet heel vreemd: beide films gaan immers over Britse zangers van dezelfde generatie die uitblinken door hun muzikale begaafdheid, worstelen met drank, drugs en hun homoseksualiteit, die een artiestennaam aannemen en hun flamboyante trekken omvormen tot handelsmerk. Toch verschillen de films op één belangrijk punt: Bohemian Rhapsody was een conventionele biografische film waarin de bekende liedjes van Queen op gebruikelijke wijze zijn verwerkt (studio-opnamen, live optredens en achtergrondmuziek), terwijl Rocketman juist een ware musical is die Elton Johns levensverhaal vertelt met zijn eigen liedjes. Deze film is een heerlijk rockportret van de overtreffende trap!

Plaats: Cultuurhuus Braakhekke.

Datum: 16 november.

Tijd: 18.15 uur familiefilm en 20.30 uur avondfilm.

Entree: 5 Euro.

Extra filmmiddag voor de kinderen: vrijdag 22 november om 15.30 uur, Sint en de vlucht door de lucht, met aansluitend frites en kroket/ frikandel.

Voor meer info zie www.cinebat.nl