Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Cinebat filmnieuws november

BATHMEN – Komt u wel eens bij het filmhuis in Bathmen? Eén keer per maand is het filmhuis geopend en zaterdag 18 november is het weer zover. In Cultuurhuus Braakhekke draait een prachtige dramafilm, die u niet mag missen. De toegang is bijna gratis (€ 5,-). In de pauze treffen filmliefhebbers elkaar in een gemoedelijke sfeer onder het genot van een drankje en snack. Het Cinebatteam heet u van harte welkom!Om 18.15 uur de familiefilm Peter en de Draak (vanaf 6 jaar.) De film is het magische avontuur van twee uitzonderlijke vrienden, de weesjongen Peter en zijn beste vriend Elliott, een groene draak.

 

Het tienjarige weesjongetje Pete woont samen met zijn beste vriend Elliott in het bos. Het toeval wil dat Elliott een draak is. Hun leven samen komt tot een einde als boswachter Grace hem ontdekt en ze kan niet geloven dat hij al jaren in het bos woont. Hoe kan zo’n kleine jongen immers overleven? Dan ontmoet ze zijn vriend…

Recensie

Filmtotaal (★★★★) “Deze speelfilmbewerking van de animatiefilm uit 1977 is een lief hedendaags sprookje met het hart op de goede plek.”

 

Om 20.30 uur de avondfilm Manchester by the Sea. Manchester by the Sea, een drama over de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts.

 

De stugge klusjesman Lee (Affleck) leidt een eenzaam bestaan in een voorstadje van Boston, geplaagd door demonen uit het verleden. Na het plotselinge overlijden van zijn oudere broer wordt Lee Chandler aangesteld als voogd voor diens zoon. Lee keert terug naar zijn geboortedorp om voor hem te zorgen. Daar moet hij om zien te gaan met zowel zijn ex-vrouw Randi als de gemeenschap van North Shore.

Recensie

Volkskrant (★★★★) “Oscarkandidaat Manchester by the Sea begint als traditioneel rouwdrama, maar scheurt alle bijbehorende verwachtingen aan stukken. Regisseur Lonergan bespaart niet op de somberte, maar zelden viel er zo veel te lachen in een loodzwaar drama.”

Nieuwsbrief ontvangen? Mail naar info@cinebat.nl

Tip: Sint- of Kerstcadeau nodig? Geef een filmbon van Cinebat.

Verdere info: zie www.cinebat.nl