Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Cinebat filmnieuws oktober

BATHMEN – Start a.s. zaterdag de herfstvakantie met een bezoek aan het filmhuis in Bathmen. Voor de hele familie draait er eerst de Disneyfilm ´Vaiana´ met aanstekelijke liedjes en veel humor en ´s avonds kan je genieten van de nostalgische boekverfilming ´The Bookshop´. De film heeft een ouderwetse feeling door een plot zonder schokkende wendingen dat zich in een vriendelijk slakkengangetje ontvouwt. Familiefilm: ´Vaiana´ (vanaf 6 jaar.)

Het verhaal gaat over de jonge Vaiana, de dochter van het stamhoofd die altijd al door de zee werd aangetrokken, maar haar belangrijke taak als aankomend stamhoofd moet vervullen. Maar als er gevaar dreigt voor haar dorp heeft ze geen andere keuze dan de woeste zee te trotseren om de halfgod Maui op te sporen. Alleen met zijn hulp kan Vaiana het gevaar trotseren en haar volk redden.

 

Avondfilm: Het fijngevoelige drama ´The Bookshop´

In ‘The Bookshop’ wil de recent weduwe geworden Florence Green (Emily Mortimer) haar leven een nieuwe invulling geven. Ze verhuist naar een klein stadje op het Engelse platteland. Daar wil ze haar liefde voor boeken inzetten om een boekwinkel te openen en zo de inwoners kennis te laten maken met literatuur. Op het eerste gezicht een simpel en nobel doel, maar voor een vrouw alleen in 1959 in een stijf dorp waar een ‘ieder voor zich’ mentaliteit lijkt te heersen een hele opgave. Florences droom wordt alleen nog maar ingewikkelder als blijkt dat de rijke onverschillige Mrs. Gamart (Patricia Clarkson) een andere bestemming voor het oude pand in gedachten heeft. Gelukkig vindt Florence een medestander in de eenzame weduwnaar Edmund Brundish (Bill Nighy) en hoeft ze haar strijd niet geheel alleen te leveren.

Plaats: Cultuurhuus Braakhekke. Datum: 19 oktober. Tijd: 18.15 uur familiefilm en 20.30 uur avondfilm. Entree: 5 Euro.

Voor meer info zie www.cinebat.nl