Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Cinebat filmnieuws

BATHMEN – Op zaterdag 21 april draait er in Cultuurhuus Braakhekke voor de hele familie een klein kinderdrama en ’s avonds later een film met fraaie kostuums. Filmliefhebbers welkom!

Om 18.15 uur de familiefilm Dikkertje Dap (AL).

De film is geïnspireerd op het beroemde kinderversje van Annie M.G. Schmidt. Dikkertje Dap is op dezelfde dag geboren als zijn beste vriend Raf, een giraf. Omdat zijn opa verzorger is in de dierentuin, is Dikkertje vaak bij Raf te vinden. Ze zijn onafscheidelijk en delen alles, tot Dikkertje voor het eerst naar school gaat en erachter komt dat giraffen niet naar school mogen. Dikkertje mist Raf enorm, maar maakt ook spannende nieuwe dingen mee. Hij maakt zelfs een nieuwe vriend, Yous. Raf mist Dikkertje ook en wil graag mee naar school. Daarom bedenkt Dikkertje een plan om de giraf mee naar school te nemen en zijn twee vrienden bij elkaar te brengen.

 

Om 20.30 uur de dramafilm/biografie Victoria and Abdul.

Het waargebeurde verhaal van de buitengewone vriendschap tussen Koningin Victoria (Judi Dench) en Abdul Karim (Ali Fazal), een jonge klerk uit India. Wanneer Abdul Karim vanuit India vertrekt om mee te werken aan de vieringen rond het Gouden Jubileum van de koningin, blijkt er een klik te zijn tussen hen beiden. Terwijl Koningin Victoria steeds meer moeite heeft met de strenge regels die haar positie als vorstin met zich meebrengt, wordt de band tussen de twee hechter. De mensen en bedienden om hen heen proberen allen deze band te verbreken. Hun vriendschap wordt echter steeds sterker en de koningin gaat de wereld met andere ogen bekijken.

Entree: € 5,00. Verdere info: zie www.cinebat.nl

 

Extra donderdag 26 april om 21.00 uur film op de Brink.

De avond voor Koningsdag wordt u in samenwerking tussen filmhuis Cinebat en de Stichting Oranjecommissie Bathmen – gratis – de film American Made aangeboden.

American Made is een ongekend fascinerend verhaal dat met veel vaart en humor wordt verteld. In stijl en inhoud zijn er raakvlakken met de Netflix-serie Narcos, maar daarnaast doet deze actiefilm ook denken aan Top Gun. De film is gebaseerd op het verhaal van Barry Seal. Seal smokkelde als piloot drugs voor de Colombiaanse drugsbaron Pablo Escobar. Na zijn aanhouding werd hij door de CIA gerekruteerd voor een undercoveroperatie.

Neem zelf een stoel, een dekentje en een drankje mee en geniet van deze mooie film waarvan velen aangeven dat dit één van de beste films van Tom Cruise is.