Collectanten van

Maag Lever Darm Stichting

halen € 2171,71 op in Bathmen

BATHMEN – In de week van 6 tot en met 11 mei zijn er veel collectanten in Bathmen op pad gegaan voor de Maag Lever Darm Stichting. Zij haalden daarmee € 2171.71 op.Zij gingen langs de deuren om aandacht te vragen voor de spijsvertering; een wonderlijk stelsel dat zowel je vriend of je vijand kan zijn. Ze kan je energie geven en balans, maar ook voor schaamte zorgen, je wereld kleiner maken of zelfs overlijden tot gevolg hebben. Voor twee miljoen mensen is de spijsvertering een vijand. Met het opgebrachte geld redt de Maag Lever Darm Stichting levens door meer onderzoek naar spijsverteringsziekten mogelijk te maken.

Tijdens de collecteweek gingen ruim 13.000 collectanten door het hele land langs de deuren. De opbrengst van de collecte gaat naar voorlichting en wetenschappelijk onderzoek. Iedere dag werken onderzoekers aan een oplossing voor de twee miljoen mensen in Nederland met een spijsverteringsziekte.

 

Collectebus 2.0

Er werd niet alleen aan de deur gecollecteerd, maar ook online door veel mensen die een digitale collectebus aanmaakten (collectebus.mlds.nl). Daarnaast werkte de stichting met QR-codes voor Tikkie en werd op 20 plaatsen gecollecteerd met de collectebus 2.0, waarmee je ook contactloos of met pin kunt betalen.

 

Opbrengst collecte

De Maag Lever Darm Stichting steunt baanbrekende wetenschappelijke onderzoeken naar spijsverteringsziekten, betere diagnostiek voor maag-, darm- en leverziekten en innovatieve behandelmethoden: Samen strijden voor een gezonde spijsvertering.

 

Collectant gemist?

Heb je de collectant gemist en wil je doneren? Dat kan alsnog via collectebus.mlds.nl Volgend jaar is de collecteweek van de Maag Lever Darm Stichting van 15 tot en met 20 juni. Aanmelden als collectevrijwilliger kan via: www.mlds.nl/over-ons/help-mee/collectevrijwilliger/