Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Collecte Alzheimer Nederland

9 – 14 november

Voor een toekomst zonder dementie

BATHMEN – In 2014 was dementie voor het eerst doodsoorzaak nummer 1 in Nederland (bron: CBS). Dagelijks worstelen honderdduizenden mensen met de gevolgen van dementie. Als patiënt, of als naaste. De ziekte vernietigt uiteindelijk het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Alzheimer Nederland gaat de strijd aan, voor een toekomst zonder dementie. In de week van 9 tot en met 14 november vindt de collecte van Alzheimer Nederland plaats. In Bathmen en het buitengebied gaan zo’n 40 collectanten op pad om geld in te zamelen.

Over Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland werkt al ruim dertig jaar aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie – waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm is – en hun omgeving. Met 51 regionale afdelingen en ruim 230 Alzheimer Cafés en Theehuizen heeft Alzheimer Nederland een landelijk netwerk van betrokken vrijwilligers. Daarnaast financiert Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaken, behandeling en genezing van dementie. Voor een toekomst zonder dementie is onderzoek noodzakelijk. Daarvoor is veel geld nodig. De stichting is volledig afhankelijk van particuliere giften.

Jezelf verliezen

Eén op de vijf mensen door dementie getroffen en door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe. Dementie heeft een grote impact op leven van alle betrokkenen. Het is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest.  Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Wat begint met vergeetachtigheid leidt uiteindelijk tot totale ontreddering en tot de dood. En het is niet te stoppen. Nog niet… Meer onderzoek naar oorzaken en oplossingen is noodzakelijk om dementie uiteindelijk  te kunnen overwinnen.

Oproep: Wilt u ook in actie komen tegen deze ziekte? Meldt u dan snel aan! We kunnen altijd nog een helpende hand gebruiken met name in Loo en het buitengebied. Neem contact op met  Harry ter Horst tel. 543026 (lokale coördinator). of met het collectebureau tel. 033-303 26 61