Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Collecte Reumafonds

BATHMEN – In de week van 19 tot en met 24 maart is de jaarlijkse collecteweek van het Reumafonds. Ook dit jaar zetten 50.000 vrijwilligers zich met hart en ziel in om door heel Nederland geld op te halen voor onderzoek naar reuma. Wilt u ook helpen?Doneren

Met uw donaties helpt u onderzoeken te financieren die de oorzaak van reuma kunnen achterhalen en verbeteringen in de behandelingen kunnen realiseren. U helpt hiermee het dagelijks leven van 2 miljoen Nederlanders met reuma te verbeteren. Dit jaar komt een aantal vrijwilligers langs de deuren met een collectebus.

 

Meest voorkomende chronische ziekte

Reuma is een verzamelnaam voor ruim 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Wist u dat 1 op 9 Nederlanders kampen met een vorm van reuma, zoals artrose, reumatoïde artritis of jeugdreuma? Dagelijks krijgen 700 mensen de diagnose reuma. Daarmee is reuma de meest voorkomende chronische ziekte in Nederland. Hoewel de kenmerken van reuma vaak onzichtbaar zijn, is de impact van de ziekte groot. Tweederde (69%) van reumapatiënten wordt dagelijks beperkt in zijn dagelijkse activiteiten door pijn, vermoeidheid of verminderde mobiliteit.

 

Waar draagt u als collectant, wijkhoofd of organisator aan bij?

Het geld dat u bijeen collecteert gaat voor 100% naar de doelbesteding wetenschappelijk onderzoek om zo nieuwe behandelmethoden te ontwikkelen.

 

Helpt u mee?

Bel voor meer informatie of aanmelden met: Petra Ensing (06-52138892).

U kunt ook een mail sturen naar: m.teravest@reumafonds.nl