Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Collectebussen van Alzheimer Nederland voorzien van een iDEAL QR-code

Collecteweek 5 t/m 10 november 2018

BATHMEN – Dementie is een ingrijpende ziekte met ernstige gevolgen. Eén op de vijf mensen in Nederland krijgt dementie. Deze ziekte is daarmee hard op weg om volksziekte nummer 1 te worden.Dit jaar zijn alle collectebussen van Alzheimer Nederland voorzien van een QR-code. Als u een bijdrage wilt doen via iDEAL, dan hebt hiervoor alleen een mobiele telefoon nodig met daarop een QR-code scanner die een iDEAL code kan scannen. Een mooi alternatief voor als er geen kleingeld in huis is!

Daarnaast wordt als test in 50 gemeenten in Nederland gecollecteerd met collectebussen die zijn uitgerust met een betaalautomaat. Bathmen is ook uitgekozen om met 10 bussen te mogen collecteren. Het kan dus zijn dat ook bij u aan de deur een collectant staat met zo’n bus. U hebt dan de mogelijkheid om te doneren met iDEAL, pincode of gewoon met geld.

Het elektronisch doneren is net zo veilig als betalen in de supermarkt. De betaalautomaat is van de bekende leverancier CCV en is gecertificeerd door de Betaalvereniging Nederland. Het goede doel krijgt geen naw-gegevens van de gever. Deze blijft anoniem en zal dus niet worden gebeld of ergens aan vastzitten. Dat zelfde geldt ook voor de betaling met iDEAL.

Wist u dat:

– 500 onderzoekers zich in Nederland bezighouden met onderzoek naar dementie;

– 20 potentiële medicijnen in de laatste fase van het onderzoek zitten;

– binnen 5 jaar grote doorbraken in de preventie en behandeling van dementie verwacht worden.

Uw donatie wordt o.a. hiervoor gebruikt.