Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Collecteweek 2017 Rode Kruis van start

BATHMEN – Ruim 28.000 collectanten van het Rode Kruis collecteren van 19 tot en met 24 juni door het hele land. Ook in Bathmen en omgeving gaan vrijwilligers de straat op om steun te vragen voor de lokale activiteiten van het Nederlandse Rode Kruis.

Het Nederlandse Rode Kruis helpt direct

Het Rode Kruis zet zich in binnen- en buitenland in om menselijk lijden te voorkomen en te verzachten. Met vrijwilligers en via de lokale aanwezigheid helpt het Rode Kruis mensen in nood na rampen en calamiteiten in de vorm van hulpverlening bij evenementen of met sociale activiteiten die onderling respect en hulpbereidheid vergroten.

Voor het Rode Kruis zijn 292 afdelingen in het land actief, met in totaal 35.000 vrijwilligers. Ook internationaal zet het Nederlandse Rode Kruis zich in voor de meest kwetsbare mensen.

 

Collecte in Bathmen

In Bathmen collecteren ruim 70 vrijwilligers en de door hen bijeengebrachte opbrengst komt volledig ten gunste van de eigen afdeling. Hieruit worden de vele activiteiten van de afdeling Bathmen van het Rode Kruis bekostigd, zoals uitstapjes (waaronder twee keer per jaar een lang vakantieweekend), ontspanningsmiddagen, spelletjesavond Dijkhuis, schouwburgbezoek e.d., bedoeld voor hulpbehoevenden en ouderen. Op deze wijze wordt voor velen gedurende een korte periode de eenzaamheid doorbroken.

Wilt u meer weten over deze collecte en/of over het werk van het Rode Kruis in Bathmen, dan kunt u contact opnemen met Lammert Klein Lankhorst (tel. 06-81901394).