Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Collecteweek Alzheimer Nederland van 6-11 november

BATHMEN – Alzheimer Nederland werkt al meer dan dertig jaar aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende vorm is, door hulp en informatie te bieden en op te komen voor hun belangen. Vele vrijwilligers bemensen 48 regionale afdelingen en ruim 230 Alzheimer Cafés en Alzheimer Trefpunten. Daarnaast financiert Alzheimer Nederland wetenschappelijk onderzoek naar behandeling, preventie en genezing van dementie.Dag in dag uit worstelen honderdduizenden mensen in Nederland met de gevolgen van dementie. Als patiënt of als naaste. Door de vergrijzing neemt dit aantal de komende jaren snel toe. Eén op de vijf mensen wordt door de ziekte getroffen. Alzheimer is daarmee hard op weg de grootste en meest kostbare ziekte te worden in Nederland.

Alzheimer is een ontluisterende ziekte, waarbij de patiënt geheugen, identiteit en emoties verliest. Uiteindelijk vernietigt de ziekte het meest waardevolle dat een mens bezit: zichzelf. Wat begint met vergeetachtigheid leidt uiteindelijk tot totale ontreddering en tot de dood. Alzheimer is niet te stoppen. Nog niet. Meer onderzoek naar oorzaken en oplossingen is noodzakelijk om Alzheimer te kunnen overwinnen. Daarvoor is veel geld nodig. Mogelijk kunnen we daarmee voorkomen dat er in de gemeente Deventer waar in 2015 1600 mensen met dementie waren, minder dan het nu voorspelde aantal van 2800 dementerenden zijn in 2040.

Alzheimer Nederland is volledig afhankelijk van particuliere giften. Daarom is het belangrijk dat u de collecte volgende week ruimhartig steunt.

 

Wilt u ook collecteren?

Voelt u zich betrokken bij het onderzoek naar de oorzaken naar Alzheimer, dan kunt u zich met een paar uur tijd als collectant inzetten tijdens de collecteweek door in Bathmen of het buitengebied te collecteren. Aanmelden kan bij: harry.ter.horst@concepts.nl of 543026 of via www.alzheimer-nederland.nl/collecte of 033-3032661.