Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Concert door Doris Hochscheid (cello) en Frans van Ruth (piano)

BATHMEN – Op zondag 7 oktober komen celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth naar Bathmen om een concert te geven in de Dorpskerk.Doris Hochscheid studeerde af met onderscheiding bij Dmitrij Ferschtman in Amsterdam en volgde daarna lessen bij Melissa Phelps in Londen en bij Philippe Muller in Parijs. Tot tweemaal toe werd zij onderscheiden met de ‘Prize for an outstanding cellist’ tijdens het Tanglewood Festival in de V.S. Sinds 1996 is zij lid van ensemble Asko Schönberg. Doris maakt deel uit van The Stolz Quartet en is docent Alexandertechniek en kamermuziek aan het Conservatorium van Amsterdam.

Frans van Ruth was aanvankelijk leerling van Hans Osieck. Na zijn literatuurstudies in Utrecht en Parijs studeerde hij piano en kamermuziek bij Herman Uhlhorn en Eli Goren. Frans van Ruth was docent kamermuziek en liedinterpretatie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Doris Hochscheid en Frans van Ruth hebben in de loop der jaren een gemeenschappelijk repertoire opgebouwd van meer dan 150 composities van gambasonates van J.S. Bach tot een toenemend aantal speciaal voor hen geschreven stukken. In 2007 hebben Doris en Frans de Stichting Cellosonate Nederland opgericht om daar hun activiteiten op het gebied van Nederlandse muziek onder te brengen: www.cellosonate.nl. Wegens hun verdiensten voor de Nederlandse muziek werden zij in 2017 door Koning Willem-Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Op het programma in Bathmen staan drie werken van de componist Daniel van Goens. In de cellowereld was hij bekend door slechts één compositie zijn Scherzo op.12 no.2. Het duo heeft ontdekt dat van Goens zelfs 40 werken voor cello en piano heeft geschreven. Een aantal werken zal in Bathmen worden gespeeld. Daarnaast komt een aantal werken van Nederlandse componisten aan bod. Componisten Lucas Wiegerink en Wilma Pistorius schreven speciaal voor Hochscheid en Van Ruth een aantal werken.

Concert 7 oktober, Dorpskerk Bathmen. Aanvang 19.30 uur.

Toegang incl. consumptie € 15,00. Donateurs € 10,00. Jongeren tot 18 jaar gratis toegang.

www.muziekkringbathmen.nl