Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Concours Hippique Bathmen steevast topevent voor deelnemer en toeschouwer

Concours Hippique Bathmen

BATHMEN – Zaterdag 22 en zondag 23 augustus staat het terrein rondom manege ’t Ruiterkamp in Bathmen volledig in het teken van het jaarlijkse Nationaal Concours Hippique. Het concours is steevast een topevent voor zowel deelnemer als toeschouwer; er verschijnen ruim 600 à 700 combinaties aan de start gedurende het weekend.

Op zaterdag 22 augustus gaan de ponyruiters om 08.30 uur als eerste van start. Naast de disciplines dressuur en springen is het ook mogelijk om als vier- en zestal deel te nemen. Dit kan op zaterdagmiddag in de klasse L, M en Z dressuur voor zowel pony’s als paarden.

Om elk jaar weer vernieuwend te zijn, heeft de organisatie dit jaar meerdere nieuwe rubrieken aan het programma toegevoegd. Zo zijn er de rubrieken BB, B en L springen voor de paarden op de zaterdagavond, zodat er voor deelnemers de mogelijkheid is om twee maal te kunnen starten in verschillende klassen. Ook is in het programma de klasse 1.40 springen weer opgenomen, waarin een mooie prijzenpot te vergeven is. Deze klasse is hét hoogtepunt van het Nationaal Concours Hippique en vindt plaats op het hoofdterrein op zondagmiddag.

Ook zijn er zoals altijd weer de tuigpaarden uit heel het land. Met dit jaar mooie klassen zoals: Damesklasse Tuigpaarden, Ereklasse Tuigpaarden, Fokklasse Tuigpaarden, Limietklasse Tuigpaarden, Open klasse Tuigpaarden en de Tandem Tuigpaarden. De organisatie streeft naar een hoogwaardig Concours Hippique met een gevarieerd en afwisselend programma. Er wordt daarom gewerkt met korte rubrieken, die zorgen voor veel afwisseling. Springrubrieken worden afgewisseld met de verschillende Tuigpaarden rubrieken. De eerste Tuigpaarden rubriek wordt vanaf 10.00 uur verreden.

Aan de terreinen is de afgelopen jaren hard gewerkt! Het dressuurterrein ligt op een prachtige locatie tussen de bossen, hier worden beide dagen de verschillende klassen dressuur verreden. Het hoofdterrein is in 2013 verplaatst naar een terrein met een prachtige vernieuwde bodem. Hier wordt beide dagen gesprongen in alle klassen en de Tuigpaarden rubrieken verreden. De prachtige terreinen worden beschikbaar gesteld door de families Pakkert en D’ Ancona.

Voor het Concours Hippique is altijd animo uit het hele land. Een prachtige omgeving, een uitgebreid programma, een gezellig strodorp en paardensport met vele onderdelen op hoog niveau. Kortom, een evenement dat u niet mag missen! De uitslag van de verloting wordt omstreeks 16.00 uur bekend gemaakt op het hoofdterrein.

De toegang voor publiek is gratis; men ziet u daarom graag tijdens het Nationaal Concours Hippique in Bathmen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.paardensportbathmen.nl