Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dagfietstocht Larenseweg/Oude Molen

BATHMEN/OUDE MOLEN – Op 4 september sloot de fietsgroep Larenseweg/Oude Molen dit seizoen de fietstochten af met een dagtocht. Er werd al vroeg gestart. Om 9.00 uur stond een groep van 24 personen klaar op het plein bij Emté Mensink. Onder hen slechts één deelnemer met een niet elektrische fiets. De deelnemers kwamen uit Loo, Oxe, Oude Molen, Kring van Dorth en natuurlijk uit Bathmen.De ochtend begon fris, met nog wat mist. ’s Nachts had het nog geregend. Daar kwamen sommigen tijdens de eerste stop bij ‘de Poppe’ in Markelo achter. De stoelen die niet onder een parasol hadden gestaan, leken droger dan ze waren. Van Bathmen naar Markelo….. je denkt al snel “Dat is een bekende weg.” Maar het was Eppe en Tiny Roeterdink gelukt om al diverse onbekende wegen en paadjes in de route op te nemen.

Na de koffiestop ging de tocht via de Borkeld en de Herikerberg verder. Op de Borkeld bloeiden her en der toch nog wat heidestruiken. Helaas waren er ook veel dode stukken heide door de droogte. Gezellig pratend trapten de deelnemers de kilometers weg en voor ze het wisten stonden ze bij de volgende halte, snackbar ‘Toornsmit’ in Markelo. Normaal gesproken zijn ze hier op dinsdag gesloten. Maar even tussen de middag een lunch voor de fietsgroep verzorgen bleek geen probleem. Ook daar kon menbuiten zitten en genieten van heerlijke soep en een prima broodbuffet.

Verder ging het weer. Men fietste ondertussen al lang zonder jas en/of vest. Heerlijk weer dus. Wederom vele omzwervingen o.a. over de klinkertjes in Stokkum, door het Markelose Broek en Verwoolde naar Laren. Daar werd bij Stegeman nog een drankje genuttigd. Niet helemaal via de kortste weg, maar toch redelijk snel ging de reis terug naar Bathmen. Daar kwam men om half zes na 64 km aan bij het startpunt.

Het was Eppe en Tiny gelukt om een prachtige tocht uit te zetten. Een bedankje is dan ook zeker op zijn plaats. En het mooist van alles: Eppe heeft toegezegd nog een jaar door te gaan met het organiseren van de tochten. Dit in samenwerking met mensen van de buurtvereniging van de Oude Molen.