Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dames 1 ABS-handbal kampioen!

BATHMEN – Afgelopen zondag stond de kampioenswedstrijd van Dames 1 tegen Zwolle 2, de nummer 8 van de competitie, op het programma. Bij winst zou ABS kampioen zijn en promoveren naar de eerste klasse. Dit is gelukt met een overtuigende 30-17 overwinning.Dames 1 speelde een prima eerste helft. Dit resulteerde in een ruststand van 18-6. De tweede helft was wat rommeliger maar uiteraard gaf ABS de winst net meer uit handen. Daarna was het groot feest in de kantine van een bomvolle sporthal De Uutvlog.

Het spelletje ‘Raad de uitslag van de wedstrijd’ werd na loting gewonnen door Kenn te Riele. Hij had de eindstand bijna goed en won daarmee een dinerbon van 25 euro.

Na de kampioensrit op de platte wagen door het centrum van Bathmen was het tijd voor de receptie. Na toespraken van de voorzitter van ABS-handbal, Paul Tijhuis, Willem Berends, voorzitter van het algemeen bestuur van ABS, leidster Trudy Stegink en aanvoerster van Dames 1, Kim Meijerhof, werd het een groot feest en werd de polonaise ingezet waarbij bijna alle aanwezigen aansloten. Ook de selectie en begeleiding van het eerste elftal van ABS-voetbal kwamen de dames met het kampioenschap feliciteren. Hopelijk kan de Dames 1 dit over een aantal weken andersom komen doen! Daarna trok de selectie van Dames 1 het dorp in naar Het Café Braakhekke. Dit café is samen met Black Tie Media hoofdsponsor van Dames 1.

Het was een bewogen seizoen voor Dames 1. Al vrij snel was er een trainerswissel nodig en pakten de geblesseerde routiniers Romy van Zijl en Loes Groot Lipman dit geweldig op. Zij begeleidden de dames tijdens de wedstrijden. Ook de trainershulp van Hennie Nijboer, Miro Stare, Toke Poesse en John Lamping was zeer welkom en hartverwarmend. Dames 1 trok zich weinig aan van alle perikelen en bleef de overwinningen aaneenrijgen. Dit gebeurde mede door de vele A1-speelsters die de selectie regelmatig aanvulden en uitstekend meedraaiden. Volgend seizoen komen ze onder leiding van Anja Lubbers uit in de eerste klasse waarbij vele streekderby’s op het programma staan.

De eerstvolgende wedstrijd van Dames 1 is op zondag 22 maart tegen Holten 1, aanvang 12.20 uur. Advies: maak er een gezellige Holten – ABS-dag van, want ’s middags speelt het eerste elftal van ABS-voetbal de topper tegen Holten 1 (14.30 uur). Zij kunnen jullie steun hard gebruiken.