Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

Dank U wel!

Protestantse Gemeente Bathmen-Okkenbroek

BATHMEN/OKKENBROEK – We vinden het heel normaal dat je dankjewel zegt als iemand iets voor je doet. Als iemand je feliciteert, of als je een cadeautje krijgt dan zeg je: “Dankjewel”. Als iemand je helpt bij een klusje of als iemand de deur voor je openhoudt, zeg je: “Dankjewel”.

We leren het de kinderen al van jongs af aan als ze een plakje worst bij de slager krijgen, of een paar zoute stokjes bij de supermarkt. “Wat zeg je dan?” Waarop het kind meestal braaf zegt: “Dank u wel”. Het zijn de leuke dingen die iemand voor je doet, waar je ‘Dankjewel’ voor zegt.

Er zijn ook dingen die leuk zijn, waar je geen ‘Dankjewel’ voor zegt, omdat je niet precies weet wie je moet bedanken. Bijvoorbeeld de krant die iedere ochtend al vroeg in de brievenbus zit, wie bezorgt die eigenlijk bij mij? Of de post die bezorgd wordt. Misschien is het een idee een keer een briefje aan de brievenbus te plakken met “Dankjewel voor het bezorgen.”

In de kerk zeggen wij ieder jaar rond de eerste woensdag van november een extra ‘Dank U wel’ tegen God, voor alle dingen die wie hebben gekregen. Dank U wel voor ons werk, betaald of onbetaald, ons huis, ons eten en drinken, voor de mogelijkheden die we hebben.

We doen dat dit jaar op woensdag 1 november om 19.30 in de kerk in Bathmen en op zondag 5 november om 10.00 uur in een heel speciale dienst in Okkenbroek. De dienst in Okkenbroek is voorbereid met de basisschool Wereld-Wijzer. Samen met de kinderen wordt het een feestelijke dienst, die gelijk de afsluiting is van de actie voor de Clini Clowns.

Op 5 november om 10.00 uur is er ook een dienst in Bathmen. Wel:Kom!