Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De belevingstuin van ’t Dijkhuis komt er!

BATHMEN – Het evenement Ducks4tDijkhuis, georganiseerd door Rotaryclub Bathmen – de Schipbeek ter gelegenheid van haar 25 jarig jubileum, is een groot succes geworden. Er is genoeg geld opgehaald om de belevingstuin bij het Dijkhuis te realiseren. Dankzij de gulle donaties van vele Bathmenaren en bedrijven is dit mogelijk gemaakt.Op zaterdag 26 mei was het terrein vóór de Beekhof omgetoverd tot een gezellig festiviteitenterrein met kraampjes waar allerlei spulletjes gekocht konden worden, (water)spellen, een springkussen en schminken voor de jeugd. Er waren gezellige zitjes om te genieten van het mooie weer en elkaar te treffen en dat alles onder het genot van een heerlijk fris drankje. Ook was er te zien hoe schapen geschoren worden. Dat alles onder begeleiding van muziek van het gezellige combo ‘Jazz ma non troppo’.

Hoogtepunt van de middag was natuurlijk de duckrace op de Schipbeek. De 3000 eendjes hingen vlak voor de start in een net boven de Schipbeek. Het startsein werd gegeven door Jackie van Beek, samen met een bewoner van ’t Dijkhuis door samen met het publiek van tien naar één af te tellen. Omdat de stroming en de wind, die tot dan toe goed geweest waren, weg vielen kwam er eerst weinig beweging in de troep eenden. Maar dankzij bladblazers en enige hulp van een duiker dreven de eendjes uiteindelijk de goede kant op. Gelukkig kwam de wind al snel terug en dreven de eenden in de verderop aangelegde fuik. Daar wachtte de notaris de eerste eenden op om precies in de gaten te houden welke eenden als eerste binnen kwamen en zo vast te stellen welke lotnummers prijzen gewonnen hadden. Ondanks, of misschien wel dankzij, de hitte was er genoeg belangstelling om er een supergezellige middag van te maken.

Tot slot is er, met toestemming en op voorstel van Kabaal, tijdens het concert ‘Veur de Bakker’ nog gecollecteerd onder het publiek. Dat gaf een mooie laatste aanvulling op de al zo hoog opgelopen opbrengst.

Het belangrijkste was dat Jos van Buijtenen, voorzitter van Rotaryclub Bathmen de Schipbeek, aan het eind van de middag een cheque van maar liefst € 14.500,- uit kon reiken aan de directeur van ’t Dijkhuis, Jackie van Beek, voor de aanleg van de Belevingstuin. Er wordt nu eerst met hulp van Rotarylid Irma Reinders een ontwerp gemaakt voor de tuin. Daarna wordt deze in de nazomer/vroege herfst aangelegd. Daarbij zullen leden van Rotaryclub Bathmen de Schipbeek, voor zover mogelijk, meewerken.

Al met al een geweldig resultaat dat alleen mogelijk werd door alle gulle gevers. Bathmen heeft zich weer eens van haar meest positieve en gulle kant laten zien. Het was fantastisch om dit te doen.