De eerste rondjes zijn geschaatst op kunstijsbaan in Bathmen

BATHMEN – Na een week van voorbereiding door de leden van de carnavalsvereniging ‘De Battumse Pompers’ ging zaterdagmiddag om 13.30 uur de poorten open en stonden de eerste kinderen met schaatsen onder hun armen al te wachten.De ijsmeesters waren de dagen en nachten ervoor volop bezig om weer een mooie ijsvloer te krijgen. De weergoden werkten met de koude nachten ook prima mee.

Schaatsen te huur en te koop
Net als voorgaande jaren zijn er voor de kinderen die geen schaatsen hebben schaatsen te huur. Daarnaast zijn er ook nieuwe schaatsen te koop. Voor meer informatie: vraag het aan de medewerker achter de bar.

 

Openingstijden
De week dat de schoolkinderen nog naar school gaan is de ijsbaan geopend van 15.00 tot 18.00 uur. In de kerstvakantie is de ijsbaan tot vrijdag 28 december, met uitzondering van Eerste kerstdag geopend van 13.30 tot 18.00 uur.

 

Herdertjestocht

Op zondag 23 december is er als vanouds de Herdertjestocht. Deze tocht, georganiseerd door Stichting Bathmen Promotie i.s.m. de Dorpskerk Bathmen-Okkenbroek en de Battumse Pompers, start om 17.00 uur in de Dorpskerk (inloop vanaf 16.30 uur). De route loopt door het dorp en zal eindigen bij de ijsbaan op de Brink in Bathmen. De ijsbaan is dan geopend en er is de mogelijkheid om wat te eten en/of te drinken.

 

Sponsors
De ijsbaan wordt mede mogelijk gemaakt door het bedrijfsleven uit Bathmen en omstreken. Zonder sponsors is het niet mogelijk om dit evenement te organiseren. Verschillende bedrijven uit de regio sponsoren dan ook de ijsbaan om zo de jeugd in Bathmen veel ijsplezier te geven.

Meer info over de ijsbaan: volg de carnavalsvereniging dan op de Facebook pagina ‘Battumse Pompers’.