Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De geweldige dokter Paul

BATHMEN – Op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari zal toneelgroep Loo & Omstreken de dolkomische klucht ‘de geweldige dokter Paul’ opvoeren in Cultuurhuus Braakhekke.De toneelgroep heeft dit jaar een behoorlijke verandering ondergaan, onder andere wegens uitbreiding van de spelersgroep met vijf nieuwe leden. Sandra Willemink, bij velen bekend van haar optredens bij de Bathmense Revue en de P.J.B. Maar ook moeder Joke van Driel en dochter Lotte Bijl zullen dit jaar op het toneel schitteren, evenals Looërnaren Nelly van Grunsven en Aimee van der Plas. Daarbij had Jawin Klein Hegeman, na 17 jaar de vaste regisseur van de toneelgroep te zijn geweest, vorig jaar aangekondigd te willen stoppen met de regie. Hij wilde graag zelf weer eens op de planken staan. Dat hij dit jaar gelijk de hoofdrol van dokter Paul toebedeeld kreeg door het nieuwe regisseursduo Kim Slettenhaar & Ludwine Klumpenhouwer had hij destijds niet kunnen bevroeden. Zo is er een gezellige, enthousiaste club ontstaan met een mengeling van oude en nieuwe, ervaren en onervaren spelers.

Het stuk dat zij spelen, geschreven door Henk Roede, gaat over dokter Paul, die vol enthousiasme begint aan zijn eerste werkdag als dierenarts in zijn eigen praktijk. Hij komt er echter al snel achter dat zijn voorganger, dokter van Meulen, er wat bij kluste en het daarbij niet zo nauw nam met de beroepsethiek. De mensen in het dorp hadden geen problemen met de illegale praktijken en brengen de nieuwe dokter Paul hiermee op verschillende manieren in verlegenheid. Assistente Liesbeth is nooit ingelicht door de oude dokter over de vreemde praktijken en is in de veronderstelling dat iedereen met een medisch probleem van zijn of haar (huis)dier naar de dierenarts komt. Dat dit in werkelijkheid anders is, leidt tot hilarische taferelen.

Grappige types, een opdringerige ex, een nieuwsgierige postbode en ongemakkelijke situaties zorgen voor een dolkomische klucht die zich afspeelt in de dierenartspraktijk van de geweldige dokter Paul!

Kaarten zijn vanaf heden verkrijgbaar voor € 8,00 bij Cultuurhuus Braakhekke of aan de kassa op de avond van de voorstelling. De aanvang is 20.00 uur, de zaal is een half uur van te voren open. Op zaterdagmiddag 8 februari zijn de ouderen van harte welkom en is de toegang gratis, aanvang 14.00 uur.