Plan De Brink
Klik hier om de 3D animatie te bekijken

De Kerk Ging Vreemd

BATHMEN – Wat een opkomst afgelopen vrijdagavond 12 oktober in de Dorpskerk! Er zijn bijna 300 bezoekers geteld!Het was een ontzettend leuke avond met veel muziek en sprekers. Lokale muzikanten brachten vele nummers ten gehore wat toepasselijk was voor deze avond. Ook een eigen geschreven nummer met de titel ‘Een Keet is zo mooi’, geschreven en gezongen door Martin Bloemenkamp.

Hanneke Overduin vertelde wat over het begrip ‘keten’ naar aanleiding van het thema ‘Keten in de Kerk.’ Ze had het woordenboek erop nageslagen en kwam met meerdere betekenissen van het woord. Maar de rode draad van het woord was toch wel de saamhorigheid en gezelligheid. Bennie van de Rosse had gezocht naar het woord keet. Toch nog weer veel andere betekenissen maar hoofdzakelijk toch een plek waar mensen samen komen. Net zoals in de kerk! Ook haalde Bennie de goede samenwerking aan tussen jong en oud in Bathmen. Jongeren vinden het leuk om samen met ouderen iets te organiseren of ergens bij te betrekken. Maar ouderen vinden het ook mooi om samen met de jongeren wat te organiseren. De eindconclusie van Bennie was dan ook: “De jongeren van Battum doot het zo slecht nog nit!!”

Aan het eind van de avond konden de mensen een gift in de ‘melkbusse’ doen. Dit geld is bestemd voor de oudste keet van Bathmen, ’t Dijkhuis.

De organisatie van De Kerk Gaat Vreemd, die ook bestaat uit jong en oud, kijkt terug op een geslaagde avond en er komt zeker een derde editie in 2019!